(video) Un bărbat „tamponat” de un patruped, care alerga după o mașină: Poate fi acuzat șoferul? Răspunde poliția română

Un bărbat din România a fost lovit pe o trecere de pietoni de un câine, care alerga după o mașină. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar filmulețul a devenit viral după ce a fost distribuit pe rețelele sociale.

Foto: Captură video

Din imaginile video, se observă cum bărbatul se asigură că nu vine nicio mașină, iar atunci când trece strada, un câine care aleargă l-a prăbușit.


Poliția „s-a autosesizat” pe acest caz, răspunzând curiozităților internauților, care au întrebat dacă „Câinele care alerga după o mașină poate fi acuzat de părăsirea locului accidentului?”

Răspuns din partea poliției române:
„1. Recomandăm tuturor pietonilor să se asigure temeinic atunci când traversează, chiar și pe trecerea de pietoni. Pericolul poate apărea oricând fie pe 4 roți, fie pe 4 picioare și cu coadă.
2. Părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulație, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Însă, cum câinele nu conducea un vehicul, desigur răspunsul este NU.
3. Îi rugăm pe conducătorii auto să conducă preventiv pentru evitarea producerii unor accidente, mai ales că au la îndemână mai multe posibilități: cunoașterea semnelor de circulație și… frâne mai bune decât ale cățelului din imagine”, se arată în răspunsul poliției române.

Polițiștii au mai făcut mișto, spunând că mașina și acum este urmărită și în acest moment de câine.


Pub