Moldovenii din Rusia mai au patru zile la dispoziție pentru a-și perfecta actele, expirate în timp de pandemie

Cetățenii străini, posesori ai actelor de ședere temporară sau permanentă pe teritoriul Federației Ruse, care au expirat în timpul perioadei de pandemie Covid-19 (16.03.20 - curent), urmează să-și perfecteze acte noi de ședere în Rusia, în locul celor cu valabilitatea expirată, până la data de 15 iunie 2021, a anunțat Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă.

Foto:

„Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă aduce la cunoștință despre faptul că, în conformitate cu prevederile Decretului Președintelui Federației Ruse nr. 791 din 15 decembrie 2020, cetățenii străini, posesori ai actelor de ședere temporară sau permanentă pe teritoriul Federației Ruse, care au expirat în timpul perioadei de pandemie Covid-19 (16.03.20 - curent), urmează să-și perfecteze acte noi de ședere în Rusia, în locul celor cu valabilitatea expirată, până la data de 15 iunie 2021”, este menționat într-un anunț al Ambasadei.

În acest context, Secția consulară recomandă cetățenilor Republicii Moldova să se conformeze prevederilor Decretului menționat, „în scopul evitării sancțiunilor la care vor fi supuși, în cazul depistării lor cu acte expirate”.


Pub