(video) Dezvăluirile lui Alexei: Hoțul în lege, Bulgaru a fost scos pe ușa din spate chiar de judecători, plătiți cu 2 mil de dolari. De atunci e fugar în Rusia

Grigore Karamalak, alias Bulgaru a scăpat de justiție după ce chiar judecătorii l-au scos din clădire și l-au dus direct la Aeroport, pentru 2 milioane de dolari, acum 20 de ani în urmă. De atunci, acesta locuiește în Rusia, unde a primit cetățenie din partea lui Vladimir Putin. Declarațiile au fost făcute de generalul Alexei, fostul director al Departamentului de Combatere a Crimei Organizate și Corupției (DCCOC), la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

Foto: Colaj/Unimedia.info

Potrivit lui Nicolae Alexei, Grigore Karamalak, alias Bulgaru, este unicul din liderii celor șase organizații criminale, care nu-i în pușcărie la moment.

„El a fugit în Moscova, de patru ori l-am arestat pe Bulgaru. L-am arestat prima dată pentru 30 de zile, l-am dus să-i prelungească termenul, i l-a prelungit și așa de patru ori. În cele din urmă, dosarul a fost examinat de Curtea de Apel, pentru că era vorba de infracțiuni grave. 

Noi îl așteptam în sală, dar judecătorii l-au scos pe ușa din spate împreună cu președintele Curții de Apel și l-au dus direct la Aeroport, contra a 2 milioane de dolari. 

El a plecat la Moscova, Putin i-a oferit cetățenie. El și acuma trăiește la etajul trei în Banca Națională a Rusiei, are 6 birouri acolo. Eu am trimis din departament de trei ori, grupuri de lucrători de la noi, din serviciul intervenții operative să-l fure de acolo și să-l aducă în țară”, a declarat generalul Alexei. 


Potrivit lui Nicolae Alexei, din 1991 până în 1996, în Republica Moldova s-au constituit și cristalizat șase organizații criminale:

  • Organizația criminală formată din sportivi, campioni ai Europei, lumii, luptători, boxeri, sportivi de performanță, și asta e vorba de organizația criminală Bulgaru (589 de bandiți),
  • Organizația criminală Micu, formată preponderent din moldoveni, în frunte cu hoțul în lege - Micu, (576 de bandiți),
  • Organizația criminală evreiască, în frunte cu Sket (348 de bandiți),
  • Organizația criminală țigănească, în frunte cu Jaka, (314 bandiți),
  • Organizația criminală în frunte cu Malhaz,
  • Organizația criminală Zelionii.

    „Toți bandiții aceștia până în 2000, toți liderii au fost arestați și judecați. Toți cinci au fost condamnați la ani grei de pușcărie, 15-20 de ani, cu excepția lui Bulgaru. Unul dintre ei a fost condamnat la pedeapsa penală pe viață. Organizațiile criminale ca atare au fost anihilate, activitățile lor, cel puțin 2/3 din fiecare organizație au fost distruse”, a declarat generalul Alexei.

    Anterior, hoțul în lege, Bulgaru, în cadrul unui interviu a negat acuzațiile precum că a avut legătură cu lumea criminală

    „Îmi este foarte neplăcut că un șir de mass-media mă numesc „hoț în lege”. Niciodată nu am fost hoț în lege, niciodată nu am fost liderul vreunei grupări criminale, de aceea vreau să solicit acestor surse media să dezmintă aceste informații pe care le-au tirajat, în caz contrar îmi voi apăra onoarea și demnitatea în instanța de judecată”, a mai spus Karamalak.


    Pub