22:58:28 16.04.2024
Stiri

VIDEO // „Trupele ruse de ocupație în Republica Moldova. Culegere de documente și materiale”, volum semnat de fostul Ambasador Mihai Gribincea, lansat la București

Actualitate 11.06.2021 13:29 Vizualizări1714 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Trupele ruse de ocupație în Republica Moldova. Culegere de documente și materiale”, volum semnat de fostul Ambasador Mihai Gribincea, lansat la București


Volumul „Trupele ruse de ocupație în Republica Moldova. Culegere de documente și materiale” al fostului Ambasador al R. Moldova în România, istoricul Mihai Gribincea, a fost lansat joi, 10 iunie curent, la București.

Primul volum reproduce 620 de documente oficiale care vizează conflictul transnistrean.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Republicii Moldova în România, găzduit de Institutul Diplomatic Român și s-a desfășurat în format restrâns, cu participarea reprezentanților Guvernului, diplomaților și experților din domeniu, precum și a putut fi urmărit în format online.

Alături de autor, au ținut alocuțiuni Ileana Racheru, director al Direcției Furnizare Expertiză pentru Ministerul Afacerilor Externe, și Emil Jacotă, Însărcinat cu afaceri ad-interim, ministru-consilier al Ambasadei Republicii Moldova la București.

Potrivit Ileanei Racheru, volumul este „un instrument util” pentru cercetătorii și experții în domeniul relațiilor internaționale, specializați pe conflictele înghețate, fiindcă lucrarea conține documente oficiale și analize despre conflictul din Transnistria.

Diplomatul Mihai Gribincea a prezentat lucrarea lansată de Ziua Eroilor, menționând că a început să adune materialele încă din anul 1994, când a participat la trei runde de negocieri cu reprezentanți ai Federației Ruse privind retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul R. Moldova.

Mihai Gribincea și-a exprimat speranța că, până la sfârșitul anului curent, va scoate de sub tipar următorul volum, care deja se află la editură.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md