Facebook le va permite angajaţilor în regim full-time să lucreze de la distanţă inclusiv din alte ţări

11 Iun. 2021, 12:39
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
11 Iun. 2021, 12:39 // Bani și Afaceri //  bani.md

Compania americană Facebook le-a oferit angajaţilor săi în regim full-time opţiunea de a lucra de la distanţă, inclusiv din alte ţări, dacă munca lor nu necesită prezenţa la birou, scrie Agerpres.

Cofondatorul şi directorul executiv al companiei, Mark Zuckerberg, a dezvăluit că el însuşi intenţionează să lucreze de la distanţă timp de încă cel puţin şase luni.

Într-o notă publicată prima dată de Wall Street Journal, Zuckerberg scrie:

“Am descoperit că munca la distanţă îmi oferă mai mult spaţiu pentru gândire pe termen lung şi mă ajută să-mi petrec mai mult timp cu familia, ceea ce mă face mai fericit şi mai productiv la muncă”.

“Am învăţat pe parcursul anului trecut că poţi să-ţi faci bine munca de oriunde şi eu sunt chiar mai optimist (şi cred) că munca de la distanţă la scară largă este posibilă, mai ales că prezenţă video de la distanţă şi realitatea virtuală continuă să se îmbunătăţească”, a subliniat Zuckerberg.

Oricum, această cea mai recentă decizie a companiei de a le permite angajaţilor săi în regim full-time să lucreze de la distanţă constituie o schimbare faţă de decizia pe care a anunţat-o în mai 2020, când compania a afirmat că le va permite doar unor angajaţi, în special celor experimentaţi, să ceară să lucreze permanent de la distanţă.

Cu toate acestea, unii angajaţi, precum cei care lucrează la centrele de date şi de hardware, vor trebui să lucreze de la birou, în condiţiile în care munca lor nu poate fi făcută de la distanţă.

Zuckerberg a adăugat că gigantul pe care îl conduce le va permite angajaţilor să ceară să lucreze de la distanţă şi din alte ţări. Aceasta le va permite angajaţilor din SUA să ceară să lucreze din Canada, iar celor din Europa să ceară să lucreze de la distanţă din Regatul Unit.

Facebook ar intenţiona să-şi redeschidă majoritatea birourilor din SUA la o capacitate de 50% până la începutul lui septembrie şi probabil să le redeschidă în totalitate în octombrie. Compania are circa 60.000 de angajaţi.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 11:37
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
26 Apr. 2024, 11:37 // Actual //  bani.md

Cândva era unul din cele mai frumoase locuri din Chişinău, dar acum a ajuns într-o stare care nu face deloc cinste zonei centrale a oraşului. Este vorba despre scuarul din faţa Centrului Comercial „UNIC”: havuz în stare deplorabilă, pavaj dezbătut, ţevi vechi la vedere etc. O serie de fotografii realizate la faţa locului ilustrează din plin acest dezastru, care intră în contrast cu faţada magazinului, recent modernizată, cu zona amenajată tot recent din partea străzii Ismail şi chiar cu pavajul instalat în apropiere de havuz de municipalitate, transmite provincial.md.

Dar, lucrurile s-ar putea schimba dacă administraţia Centrului comercial va realiza proiectul de amenajare a zonei adiacente, aşa cum a anunţat mai devreme. Acest proiect a fost elaborat de către renumita companie Chapman Taylor – lider mondial în domeniul proiectelor mixte de dezvoltare urbană şi prevede inclusiv construcţia unui scuar modern, dar şi a unei parcări subterane cu circa 1000 de locuri. Astfel, va fi soluţionată parţial şi problema parcărilor din zona centrală a oraşului, dar şi ne vom alege cu un scuar modern.

Cum arată acum respectiva zonă şi cum ar putea arăta, vedeţi în galeria foto de mai jos.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău