Bill Gates a uitat de bogăție și, simplu, stă în coadă după un burger. FOTO cu alte 4 vedete care nu țin cont de stele

11 Iun. 2021, 16:16
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  bani.md
11 Iun. 2021, 16:16 // Oameni şi Idei //  bani.md

Unele vedete, oricât de populare sau bogate ar fi, trăiesc ca oamenii obișnuiți. Când nu sunt în centrul atenției, preferă să ducă o viață mai practică, iar unii dintre ei chiar țin evidența cheltuielilor lor la fel ca noi.

Cei de la Bright Side cred că putem învăța multe de la aceste vedete, ale căror stiluri de viață demonstrează că nu există atât de multe diferențe între oamenii bogați și cei săraci.

Bill Gates

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume este un prim exemplu de cineva care duce o viață umilă.

O fotografie a lui Bill Gates, care uitase că este un miliardar și că doar stătea la coadă pentru un burger, a fost împrăștiată pe internet în câteva minute. Și nu este singura dată când fondatorul Microsoft a dat un bun exemplu pentru cei din jur. Unul dintre cei mai influenți oameni din Silicon Valley spune că încă mai face singur vasele:

„Veselele le fac în fiecare seară. Sunt destui candidați pentru această funcție, dar mi se pare că o fac mai bine. „

Sarah Michelle Gellar

Vedeta din Buffy Vampire Slayer este bine cunoscută pentru stilul ei de viață umil. În ciuda faptului că Gellar are o valoare netă de 30 de milioane de dolari, ea cunoaște prețul fiecărui dolar și face adesea achiziții la o valoare bună.

„Prețul scăzut nu înseamnă o calitate proastă! Și întotdeauna am decupat cupoane ”

Mariska Hargitay

Vedeta seriei dramatice de mare succes Law & Order a dezvăluit că înainte de a o juca pe detectiva Olivia Benson, avea foarte puțini bani. „Tocmai am avut o grămadă de datorii pe cardul de credit”, a spus ea, adăugând:

„Când ești actor, banii vin și pleacă, dar acum am învățat să-mi controlez cheltuielile. Nu cumpăr mai mult decât îmi permit ”.

Hilary Swank

Călătoria către succes a vedetei Million Dollar Baby este una dintre cele mai inspirate povești de la Hollywood la poveștile bogăției. Când Swank era adolescent, părinții ei au divorțat, mama ei nu-și putea permite să închirieze un apartament și au locuit o vreme într-o mașină. În ciuda faptului că Swank a primit 2 premii Oscar și a fost în centrul atenției pentru o perioadă destul de lungă de timp, ea trăiește încă relativ modest. „Garderoba mea este doar un hodgepodge”, spune actrița.

„Nu trebuie să porți doar articole de marcă pentru a fi elegant”.

Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a este cunoscută pentru stilul ei de viață umil. Majestatea Sa poate purta numeroase ținute din garderoba ei de mai multe ori. Folosește un aparat de încălzire pe care și-l poate permite cu ușurință chiar și bunica ta, refolie hârtia de împachetare și panglicile pentru cadouri și a interzis becurile de peste 40W pentru a economisi la facturile de energie electrică.

„Este atentă la bani și ține întotdeauna evidența cheltuielilor. Are genți pe care le-a purtat de 30 sau 40 de ani și pe care le folosește în continuare ”, spun cei din interiorul Palatului Buckingham.

LONDON, ENGLAND – FEBRUARY 21: Gillian Allnutt (C) is presented with The Queen’s Gold Medal for Poetry by Queen Elizabeth II, as Poet Laureate Carol Ann Duffy looks on, during a private audience with Queen Elizabeth II at Buckingham Palace on February 21, 2017 in London, England. (Photo by Yui Mok – WPA Pool / Getty Images)

Realitatea Live

15 Apr. 2024, 19:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Apr. 2024, 19:04 // Actual //  Lupu Eduard

Moneda japoneză şi-a continuat luni deprecierea în raport cu dolarul american, ceea ce a dat naştere la speculaţii cu privire la posibilitatea unei noi intervenţii a Băncii Japoniei în sprijinul monedei naţionale, transmit Kyodo şi Reuters.

Luni, dolarul american se tranzacţiona pentru 154,28 yeni la Tokyo, cel mai ridicat nivel din ultimii aproximativ 34 de ani, depăşindu-l pe cel care a determinat Banca Centrală a Japoniei (BoJ) să intervină pe piaţă în octombrie 2022.

Declinul yenului vine pe fondul unei aprecieri mai ample a dolarului, sprijinit de datele economice care indică faptul că rezerva Federală a SUA ar putea amâna până în septembrie reducerea dobânzilor. De asemenea, evoluţia dolarului a fost determinată şi de escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Ministrul nipon de Finanţe, Shunichi Suzuki, a declarat că urmăreşte cu atenţie evoluţiile de pe piaţa valutară, iar Tokyo „este pe deplin pregătit să acţioneze”.

Luna trecută, BoJ a majorat dobânda de referinţă, punând punct unei perioade de opt ani în care a practicat o politică de dobânzi negative. Începând din 2016, Banca Japoniei a practicat o politică de dobânzi negative pentru a sprijini activitatea economică şi a favoriza inflaţia, care în Japonia a fost mult timp foarte scăzută. BoJ era ultima mare bancă centrală din lume care aplica dobânzi negative, după ce în Europa această politică a fost abandonată în 2022.

În 2022, autorităţile nipone au cheltuit 9.200 miliarde de yeni (60,6 miliarde de dolari) pentru a sprijini moneda naţională, în trei intervenţii, de fiecare dată insistând că nu protejează un anumit nivel al yenului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău