/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Rânduri la laboratoare. Atât personale imunizate cât și cele nevaccinate au nevoie de test pentru a ieși din țară

missing
11 iunie 2021, ora 22:17

Rânduri la laboratoarele de testare la Covid-19. Atât personale vaccinate cât și cele nevaccinate au nevoie de test pentru a ieși din țară. Totuși, persoanele care s-au vaccinat sunt indignate că, deși au fost imunizate, oricum trebuie să facă testul, mai ales că acest mai și costă un pumn de bani. Reprezentanții de la clinicile unde se fac asemenea teste ne-au spus că numărul de teste a rămas practic neschimbat, în schimb, s-a modificat categoria de persoane, iar acum sunt testați testați mai mulți copii.

Oamenii continuă să piardă ore în șir în cozile care se formează la clinicile unde se fac teste Covid. Unii doresc să meargă în vacanță, iar alții – la rude sau la muncă. Întrucât nu doresc să stea în carantină, ei trebuie să-și facă testul, dar acest lucru îi bate la buzunar. Cei mai indignați sunt oamenii care, deși spun că s-au vaccinat, oricum sunt nevoiți să stea în rând, pentru ași face testul, întrucât certificatele de vaccinare nu sunt recunoscute de companiile aeriene.

Pe lângă faptul că stau în rând și până la trei ore, oamenii cu care am discutat s-au arătat indignați de faptul că testul este foarte scump, iar cei care au și copii, scot bani grei din buzunar pentru aceste teste Covid.

Cei din administrația policlinicii, unde se fac testele Covid, ne-au spus că, de când în țări ca Turcia și Ucraina acceptă atât testul rapid cât și pe cel PCR, ambele sunt la fel de solicitate. Totuși, pentru a fi mai singuri că nu vor întâmpina probleme la trecerea frontierei, oamenii preferă să facă testul PCR. Totuși, potrivit responsabililor de la clinică, nu se atestă o creștere a numărului de persoane care doresc să facă testul. În schimb, au început să fie testați mai mult copiii decât adulții.

Amintim că, deocamdată, certificatele de vacccinare din țara noastră sunt recunoscute doar de Ucraina și Bulgaria. Totodată, se mai duc tratative și cu alte țări în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram