/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Emoții mari! Absolvenții de la Universitatea de Medicină au depus Jurământul lui Hippocrate

missing
11 iunie 2021, ora 22:28

Emoții mari pentru absolvenții Universităţii de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Peste 900 de tineri au depus, astăzi, jurământul lui Hippocrate. Evenimentul solemn care, de obicei, avea loc la Palatul Naţional “Nicolae Sulac”, în acest an s-a desfășurat pe stadionul Zimbru din Capitală, din cauza restricțiilor pandemice. Studenții, cu lacrimi de fericire, ne-au mărturisit că, în cei șase ani de studii, au avut de înfruntat multe greutăți, în schimb, astăzi se văd realizați. La eveniment pe lângă tinerii specialiștii, au fost prezenți și părinți, care spun că sunt foarte mândri de rezultatele copiilor lor.

Era deja o tradiție ca absolvenții de la medicină să serbeze evenimentul la Palatul Naţional “Nicolae Sulac. Dar anul acesta, din cauza pandemiei, ei au depus Jurământul lui Hippocrate, pe stadionul Zimbru din Capitală, în aer liber și cu păstrarea distanței recomandate.

Viitorii medici ne-au povestit că, cei șase ani de studii au trecut cu multe nopți nedormite, dar spun că au fost foarte conștienți de alegerea pe care au făcut-o, așa că sacrificiile pentru această meserie nobilă și-au avut rostul. Astăzi, ei respiră ușor și sunt fericiți pentru realizările obținute.

Absolvenții mai spun că ultimii doi ani au fost deosebit de grei, pentru a face studii, din cauza pandemiei.

Părinții, copleșiți de emoții, ne-au mărturisit că sunt mândri de odraslele lor.

Iar studenții străini, care au venit la noi în țară, pentru a-și face studiile, ne-au spus că sunt foarte recunoscătorii profesorilor pentru studiile obținute aici. De exemplu, această tânără a venit din România, pentru a studia stomatologia.

Acest tânăr a venit în Republica Moldova din Israel, pentru a studia la medicină. Proaspătul absolvent ne-a spus că le este recunoscător mentorilor pentru tot ceea ce a învățat.

Și prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” spune că ultimii doi ani au fost destul de complicați pentru studii, din cauza pandemiei, dar absolvenții de azi au făcut față greutăților.

În acest an, au depus Jurământul lui Hippocrate 990 de absolvenți. 639 sunt absolvenții de la noi din țară, iar 297 veniți de peste hotarele țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram