‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermele lui Bill Gates - aproape de dimensiunea Hong Kongului

Fermele lui Bill Gates – aproape de dimensiunea Hong Kongului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

The Land Report a publicat un raport potrivit căruia Bill Gates este al treilea cel mai bogat om de pe planetă, fiind cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din SUA.

O achiziție din 2018 de 14.500 de acri de terenuri agricole din estul Washingtonului pentru 171 milioane dolari l-a ajutat să obțină acest titlu.

În total, Gates deține aproximativ 242.000 de acri de terenuri agricole cu active în valoare totală de peste 690 milioane de dolari.

Pentru o comparație, aceasta este aproape dimensiunea Hong Kongului (110600ha), scrie naturenews.africa.

Potrivit publicațiilor, pe aproape 30 de mii de hectare în Louisiana, acesta cultivă porumb, bumbac și orez, iar pe opt mii în Nebraska – soia.

La Washington, miliardarul deține cinci mii de hectare de teren agricol, care sunt vizibile chiar și din spațiu. Pe unele dintre câmpuri cultivă cartofi pentru McDonald’s.

‹ adv ›

Bill Gates investește regulat în lupta împotriva schimbărilor climatice și sprijină producția durabilă de alimente, cum ar fi start-up-urile de carne sintetică și alternativele alimentare pe bază de plante.

Cu toate acestea, miliardarul a spus că achiziționarea de terenuri nu este legată de activitățile sale de mediu:

„Grupul meu de investiții a decis să o facă. Nu are nicio legătură cu clima”.

Holly Rippon-Butler, directorul Coaliției Naționale a Fermierilor Emergenți din New York, l-a criticat pe Gates pentru că a cumpărat atât de mult teren.

‹ adv ›

Ea crede că aceasta împiedică tinerii fermieri să intre pe piață: aceștia nu sunt în măsură să concureze cu miliardarul atunci când cumpără terenuri și sunt obligați să-l închirieze.

Gates este, de asemenea, acuzat că folosește „contractori intermediari special aleși”. Potrivit jurnaliștilor, compania sa Cascade Investments nu a achiziționat terenuri în mod direct, ci printr-o rețea de cel puțin 22 de firme locale.

Terenul arabil nu este doar profitabil. Firmele de investiții susțin argumentul că terenurile agricole vor îndeplini obiectivele „neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon” pentru portofolii de investiții durabile, anticipând totodată o creștere a productivității și veniturilor agricole.

Un procent din fermele mondiale controlează 70% din terenurile agricole ale lumii, a constatat un raport. Cea mai mare schimbare din ultimii ani de la fermele mici la cele mari a fost în SUA.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›