image
Sursa foto: AFP

Facebook va permite mai multor angajați să lucreze de acasă; Mark Zuckerberg va lucra de la distanță jumătate din timp

Facebook va permite unui număr mai mare de angajați să lucreze exclusiv de la distanță dacă vor solicita acest lucru, anunțul fiind în contradicție cu politica altor companii tech care vor ca un număr mare de angajați să revină la birou din toamnă. Mark Zuckerberg spune că a decis ca anul viitor să lucreze de acasă cel puțin jumătate din timp.

Facebook a transmis către cei 60.000 de angajați un mesaj în care se spune că și mai mulți dintre ei vor fi eligibili pentru a lucra de la distanță, inclusiv cei care sunt la începutul carierei în companie, dar și inginerii ”entry level”.

Din 15 iunie, angajații care își pot îndeplini îndatoririle de serviciu fără a fi nevoie să fie prezenți la birou pot cere ca telemunca să devină permanentă. Pentru cei care nu au cum să nu vină la birou, compania estimează că în următoarele luni acești angajați pot veni 50% din timp la sedii.

Facebook a anunțat și că mai mulți angajați vor fi eligibili să lucreze la distanță din alte țări dacă vor dori asta și va crește numărul de state din care angajații vor avea dreptul să lucreze de la distanță, informează HotNews.

Alte companii mari, inclusiv Google și Apple, mizează pe revenirea la birouri a unui număr cât mai mare de angajați din toamnă. Twitter este printre companiile mai permisive.

Noutăţile partenerilor

comentarii: