image
Sursa foto: gov.md

FOTO: Germania și Uniunea Europeană au donat R. Moldova un nou lot de echipamente medicale în valoare de 9,6 mil. de euro

Un nou lot de echipamente medicale și echipamente de protecție personală pentru lucrătorii medicali, a fost oferit Republicii Moldova, de Germania, prin intermediul mecanismului de Protecţie civilă al Uniunii Europene, sub egida inițiativei Echipa Europa. Acțiunea are drept scop consolidarea capacităților statelor de a reacționa la urgențele de sănătate publică.

Donația include 100 echipamente de ventilare pulmonară, 900 pulsoximetre, 4 milioane măşti, 7 milioane măşti chirurgicale, 500 000 mănuşi de unică folosinţă, 500 000 ochelari de protecţie, 100 000 costume de protecţie cu efect antiseptic și 50 000 costume de protecţie, în valoare de 9,6 milioane euro.

Excelența Sa, Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a declarat: „Ne bucurăm că putem susține sistemul medical din Republica Moldova în această perioadă dificilă. Donația de astăzi reprezintă un gest de solidaritate din partea Germaniei, țară membră UE, care a oferit un ajutor într-adevăr impresionant. Obiectivul nostru este să susținem în continuare Republica Moldova și să fim în atenți la nevoile cetățenilor săi”.

În ultimul an, Germania a oferit cu titlu gratuit Republicii Moldova mai multe dispozitive medicale și echipamente de protecție, pentru combaterea pandemiei COVID-19.

msmps.gov.mdmsmps.gov.md

gov.mdgov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: