image
Sursa foto: Profimedia

Pierderea auzului și cangrenă, noi simptome provocate de varianta Delta a COVID; Medicii se tem că e și mai gravă

Varianta Delta a coronavirusului, aflată la originea valului devastator de COVID-19 din India, este cea mai contagioasă tulpină detectată până acum. Medicii bănuiesc însă că provoacă și forme mai severe ale bolii.

Varianta Delta, cunoscută și sub denumirea de B.1.617.2, s-a răspândit în peste 60 de țări în ultimele șase luni și a declanșat restricții de călătorie din Australia până în SUA. Marea Britanie a fost nevoită să regândească măsurile de relaxare, care ar putea fi întârziate din cauza acestei variante. Singapore a constatat că mutația a reprezentat 95% din cazurile locale de COVID legate de noile variante.

Unii pacienți infectați cu varianta Delta dezvoltă microtromboze, mici cheaguri de sânge, atât de grave încât au dus la moartea țesuturilor afectate și la dezvoltarea cangrenei, a spus Ganesh Manudhane, cardiolog din Mumbai, care a tratat opt pacienți cu complicații trombotice la spitalul Seven Hills în ultimele două luni, informează Digi24. Două dintre ele au dus la amputarea unor degete și a unui picior.

Medicii se confruntă, de asemenea, cu cheaguri în vasele de sânge care alimentează intestinele, ceea ce face ca pacienții să sufere de dureri de stomac – iar acesta este adesea singurul lor simptom, potrivit presei locale.

Unii pacienți COVID au simptome ca pierderea auzului, umflarea gâtului și amigdalită severă, a spus Hetal Marfatia, chirurg la Spitalul King Edward Memorial din Mumbai.

Noutăţile partenerilor

comentarii: