Curtea de Justiție de la Moscova a declarat extremiste organizațiile lui Aleksei Navalnîi. Ce spune opozantul rus

Curtea de Justiție de la Moscova a aprobat miercuri o solicitarea procurorilor de a declara drept extremiste organizaţiile care au conexiuni cu opozantul Kremlinului, Aleksei Navalnîi. Printre acestea se numără Fondul pentru combaterea corupției și Fondul pentru apărarea dreptuilor cetățenilor, transmite BBC News Russia.

Foto: UNIMEDIA

Instanța de judecată a durat 12 ore și s-a încheita seara târziu. Departamentul de presă al Curții a declarat că susținătorii lui Navalnîi pot contesta decizia, dar executarea acesteia este obligatorie din momentul sentinței, la fel cum și stoparea activității tuturor organizațiilor.

Avocații lui Navalnîi au menționat că vor contesta decizia în perioda celor 10 zile acordate de judecată. Iar însuși Aleksei Navalnîi postează: „Când la baza unui stat se află corupția, luptătorii împotriva acesteia devin extremiști”.

Procesul de recunoaștere a organizațiilor create de Navalnîi și susținătorii săi ca extremiste a fost intentat de procuratura de la Moscova la data de 16 aprilie, cazul fiind cercetat cu ușile închise, deoarece o parte din materialele anchetei au fost catalogate drept informații secrete.


Pub