Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inspectarea obiectivelor de infrastructură aflate în proces de reabilitare din sectorul Centru al capitalei

   1758

Reprezentanții Primăriei Chişinău au efectuat joi o vizită de monitorizare în sectorul Centru al capitalei, unde au verificat stadiul de implementare al proiectelor inițiate în anul curent.

Grupul de lucru din cadrul municipalității, în frunte cu viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a inspectat obiectivele de infrastructură și amenajare a spațiilor verzi, pentru care sunt planificate începerea lucrărilor de renovare.   

După cum au informat reprezentanții preturii Centru, în prezent, sunt inițiate proiecte pe următoare adrese: reabilitarea scuarului din str. Academiei; amenajarea spațiului din str. Academiei, intersecție cu str. șos. Hîncești; amenajarea ieșirii din oraș spre direcția Gara Auto Sud; reabilitarea a 3 pasaje cu trecere subterană (șos. Hînceşti, 86, în preajma Ministerului Apărării, şos. Hînceşti, 143/1, de la Gara Auto Sud şi şos. Hînceşti, 178/1, la ieşirea din oraş spre Ialoveni); reamenajarea spațiului verde din str. Ialoveni 98; amenajarea unui scuar pe str. Mioriţa; amenajarea unei parcări publice pe str. Ismail, 27 și bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 3.

E de menționat că, vineri, reprezentanții executivului Primăriei, vor finaliza inspecția celor 5 sectoare ale capitalei, unde sunt în desfășurare proiecte de infrastructură și amenajare a spațiilor publice, finanțate din bani municipali sau prin contribuția agenţilor economici.