19:16:22 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Germania a donat R. Moldova un nou lot de echipamente necesare pentru lupta cu pandemia în valoare de peste 200 de milioane de lei

Actualitate 10.06.2021 12:59 Vizualizări1337 Autor: Ziarul National
VIDEO // Germania a donat R. Moldova un nou lot de echipamente necesare pentru lupta cu pandemia în valoare de peste 200 de milioane de lei


Guvernul Germaniei a donat Republicii Moldova un lot de ajutor în valoare de peste 200 de milioane de lei, constând în echipamente necesare pentru lupta cu pandemia de COVID-19.

Lotul de ajutor care a ajuns astăzi la Chișinău conține 100 de echipamente de ventilare pulmonară, 900 de pulsoximetre, 11 milioane de măști și respiratoare, 500 000 de mănuși, 500 000 de ochelari de protecție și 150 000 de costume de protecție.

„Acest lot generos vine în urma discuției mele cu doamna cancelar federal Angela Merkel din luna martie, când i-am explicat situația gravă în care se afla sistemul medical și i-am cerut sprijinul pentru redresarea situației. Ajutorul oferit la nevoie este o dovadă în plus că Germania este un partener de încredere și un prieten adevărat al republicii noastre. Am transmis la eveniment recunoștința medicilor din regiuni pe care i-am întâlnit în timpul vizitelor mele de lucru și ale căror vieți au fost salvate, la propriu, datorită echipamentelor de protecție donate. Mulțumim, Germania!”, a declarat președintele Maia Sandu, prezentă la ceremonia de recepționare a ajutorului.



„Ne bucurăm că putem susține sistemul medical din Republica Moldova în această perioadă dificilă. Donația de astăzi reprezintă un gest de solidaritate din partea Germaniei, țară membră UE, care a oferit un ajutor într-adevăr impresionant. Obiectivul nostru este să susținem în continuare Republica Moldova și să fim în atenți la nevoile cetățenilor săi”, a declarat și Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Angela Ganninger, Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, a adăugat la rândul său că „Guvernul și populația Germaniei sunt alături de Republica Moldova, iar prin acest lot de echipamente medicale, își demonstrează încă o dată sprijinul în situații dificile”: „Scopul acestei donații este de a suplini instituțiile medicale cu materiale și echipamente necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19”.

Lotul a fost transportat în Republica Moldova prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, cu sprijinul Echipei Europa.

În ultimul an, Germania a transmis Republicii Moldova utilaje medicale și echipamente de protecție în valoare de peste un milion de euro. La acestea se adaugă alte cinci milioane de euro pentru proiectele bilaterale ale GIZ cu scopul de atenuare a consecințelor economice ale pandemiei. De asemenea, Germania este și unul dinte cei mai mari finanțatori ai inițiativei COVAX, prin intermediul căreia Republica Moldova primește gratuit cantități de vaccin împotriva noului coronavirus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md