03:34:33 19.04.2024
Stiri

IMPORTANT pentru basarabenii care s-au VACCINAT în România împotriva COVID-19: Cum veți putea obține certificatul digital european pentru a călători liber în UE

Actualitate 10.06.2021 13:55 Vizualizări1422 Autor: Ziarul National
IMPORTANT pentru basarabenii care s-au VACCINAT în România împotriva COVID-19: Cum veți putea obține certificatul digital european pentru a călători liber în UE Digi24


Certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional în România la 1 iulie, a anunțat astăzi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii de la București, Andrei Baciu.

„Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat - n.r.) începând cu data de 1 iulie. Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă”, a afirmat Baciu în Senatul României.

Secretarul de stat a menţionat că acest certificat digital european privind COVID va facilita călătoriile între state, pentru a scurta timpul petrecut în punctele vamale.

„Acest certificat ne va ajuta, la nivel european, să avem o abordare uniformă. A venit sezonul estival, a venit vara, situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit graţie măsurilor adoptate de România şi de alte state membre, graţie vaccinării, astfel că s-au putut ridica diversele restricţii şi s-au intensificat activităţile de turism, care vor veni la pachet cu o creştere a mobilităţii", a afirmat Baciu, citat de newsweek.ro.

Certificatul digital privind COVID se va putea prezenta la punctul de trecere vamal în format fizic, pe hârtie, fie pe telefonul mobil, deoarece codul QR va putea fi scanat.

„Cel mai important lucru pe care vreau să îl ştim cu toţii e că aceste date nu sunt transmise, ele rămân în sistem şi practic se foloseşte această cheie digitală care certifică faptul că documentul este valid şi va fi garantat prin scanarea codului QR”, a indicat Andrei Baciu.

Menționăm că, recent, medicul epidemilog de la Agenția Națională de Sănătate Publică, Alexei Ceban, a declarat că circa 50 000 de cetățeni ai R. Moldova s-au vaccinat peste hotare împotriva COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md