Mașina care stă în parcare și produce bani. Modelul Ultimate va ajunge la preț de la 149.000 de dolari

10 Iun. 2021, 10:39
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
10 Iun. 2021, 10:39 // Au Bani //  MD Bani

O mașină electrică va produce criptomonede, făcând astfel bani cât stă în parcare. Automobilul numit Spiritus, va fi lansat pe piașă în 2023 construit de compania canadiană Daymak.

Noul vehicul electric va fi dotat cu echipamente de înaltă tehnologie pentru a extrage criptomonede, de la Bitcoin la Dogecoin, în timp ce se încarcă. „Minarea” este un mod de a face criptomonede rezolvând ecuații criptografice și algoritmi prin intermediul computerelor. Cu un asfel de echipament va fi dotat automobilul futurist cu trei roți. Acesta va include un procesor cu un sistem în curs de brevetare, numit Daymak Nebula, care colectează monedele digitale, și un portofel digital care le stochează pentru o utilizare viitoare, scrie Digi24.

Daymak are până acum peste 4.000 de precomenzi pentru Spiritus.

„Ne gândim la un viitor în care taxele de autostradă, parcarea și comanda la drive-through vor fi plătite direct din mers cu criptomonede. Facturile online și operațiunile bancare pot fi gestionate prin aceeași platformă software, cu plata în criptomonede”, a spus președintele Daymak, Aldo Baiocchi.

Și în timp ce majoritatea vehiculelor se depreciază în timp ce stau în garaj, Nebula va face bani în timp ce Spiritus este parcat.

Mașina este, de asemenea, echipată cu panouri solare, ceea ce înseamnă că va funcționa folosind energie regenerabilă și nu combustibili fosili tradiționali.

Daymak spune că Spiritus va ajunge de la 0 la 95 km/h în 1,8 secunde și va atinge o viteză maximă de 210 km/h.  Spiritus va avea o autonomie de 480 de kilometri și se va încărca în mai puțin de două ore.

Modelul standard Deluxe va costa în jur de 20.000 de dolari, în timp ce Ultimate ajunge la 149.000 de dolari.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău