Istoria unui cuplu din Moldova care creează woodbaguri. Au atras atenția unui investitor din România

10 Iun. 2021, 13:27
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
10 Iun. 2021, 13:27 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Cuplul din Republica Moldova, Maria și Mihai Bumbu, creează un produs unic din țara noastră – woodbaguri. Aceștia folosesc lemn și pânză de iută pentru a crea pungi ecologice din lemn. Cuplu a participat la emisiunea din România „Imperiul Leilor” de la ProTV.

În urmă cu 9 ani cuplul a început o afacere în domeniul publicitar, pe care mai târziu au transformat-o într-o companie de decorațiuni personalizate. De ceva timp, cei doi au lansat propriul lor produs, unic în Moldova – pungile din lemn și pânză de iută.

La emisiunea „Imperiul Leilor” cei doi cerut 200.000 de euro pentru 20% din companie, cei doi au prezentat ideile lor în fața „leilor”. Pungile sunt produse în Republica Moldova, iar cuplul a deschis o societate comercială și în România.

Maria și Mihai Bumbu vor să înceapă să comercializeze produsul lor în toată lumea, Uniunea Europeană, SUA, etc.

„Piața pe care noi vrem să o cucerim ar fi Uniunea Europeană, America, Australia, Japonia și o parte din țările CSI. Noi dorim să-l realizăm în jur de 4 euro pe unitate.”, a declarat Mihai Bumbu.

La moment se produc 4000 de woodbaguri pe lună și doresc să mărească producția până la cel puțin 40.000 de pungi pe lună. Pentru aceasta aveau nevoie de un partener care să ofere investiții.

La moment pentru companie lucrează 20 de oameni full timr și alții 20 lucrează part-time.

În cele din urmă cuplul a reușit să-l convingă pe unul dintre „lei” să le ofere inestiții. Este vorba de Dan Șucu, proprietar MOBEXPERT România, care le-a oferit 200.000 de euro pentru 40% din companie.

„Cel mai important este faptul că „leii” au pus valoare și pe relația umană, nu doar pe cea financiară, ceea ce pentru noi este primordial.”, a menționat Maria Bumbu.

Datorită acestor investiții, cuplul Maria și Mihai Bumbu vor deschide o fabrică de woodbaguri.

 

 

 

 

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 10:35
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 10:35 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu.

Pentru a reuși această provocare, de a vorbi față în față cu șeicul Tahnooon bin Zayed Al Nahyan din Abu Dhabi, care controlează active de 1.500 de miliarde de dolari, ei au nevoie de două lucruri: o idee genială de afaceri și de un om de încredere din anturajul acestuia.

Șeicul regal Tahnoon regal din Emiratele Arabe Unite controlează o grămadă imensă de active private și de stat – iar oamenii din cercul său restrâns pot încheia sau rupe un acord, potrivit unei analize din Bloomberg.

Câțiva norocoși ar putea ajunge oaspeți la bordul superiahtului său, Maryah, unde îi place să joace șah în timp ce soarele strălucește pe Golful Persic. Subțire și sportiv, cu ochelarii de soare marcă comercială, descendentul celei mai bogate familii din lume supraveghează activele statului și fondurile private care însumează mai mult de 1,5 trilioane de dolari. Oportunitatea de a investi chiar și o fărâmă din acea bogăție ar putea genera taxe și profituri mari.

Dar pentru a ajunge la Șeicul Tahnoon este o problemă. Bărbatul, care are peste 50 de ani, nu deține doar banii familiei sale; este unul dintre conducătorii adjuncți ai Emiratului Abu Dhabi, un frate al președintelui Emiratelor Arabe Unite și fiul tatălui fondator al țării. El este și consilier pentru securitate națională. Cu alte cuvinte, nu genul de persoană a cărei recepție o suni pentru a cere o programare.

O cale de a ajunge la șeic, este de a merge la Centrul financiar din Abu Dhabi, de unde finanțatorii pot fi îndrumați către una dintre companiile pe care șeicul le prezidează: First Abu Dhabi Bank PJSC, cel mai mare creditor din EAU, Royal Group, firma sa de investiții private sau compania de inteligență artificială G42.

Dacă lucrurile merg bine, veți întâlni unul dintre oamenii apropiați ai șeicului Tahnoon, persoane care i-au câștigat încrederea și vor decide dacă cei noi veniți pot să intre. Unele nume nu apar pe nicio organigramă, așa că nu este doar o chestiune de a cunoaște oamenii potriviți, ci trebuie să cunoști persoane care chiar îți vor spune numele celor potriviți.

Conform investigației sursei citate, un finanțator dorește să construiască o relație cu omul apropiat șeicului, cel mai în măsură să obțină oferte peste linia de sosire, fără a-i înștiința pe concurenți spre calea cea mai bună către coroană regală. „Este un dans social foarte ciudat”, spune Reza Bundy, directorul executiv al Atlas Capital Team Inc., care ajută fondurile să traverseze șocurile geopolitice.

El s-a întâlnit cu fondurile de investiții din Abu Dhabi pentru a discuta despre potențiale parteneriate. „Persoana cheie (din anturajul șeicului) este la fel de importantă ca ideea. Dacă intri cu o idee grozavă, dar cu un om nepotrivit, îi va pune pe oameni pe o pistă greșită.”

Șeicul Tahnoon s-a întâlnit cu Trump

Inițial una dintre persoanele de încredere ale șeicului a fost regretatul magnat imobiliar Sam Zell. Zell a început să lucreze îndeaproape cu o marocană educată în Marea Britanie pe nume Sofia Abdellatif Lasky. Ea a fost principalul intermediar pentru a coordona întâlnirile cu șeicul.

În cele aproape două decenii de atunci, Lasky a apărut ca un jucător de putere liniștit, dar important în finanțele din Emiratele Arabe Unite. Fostul prim-ministru libanez Saad Hariri a devenit un prim ”port de escală” pentru mulți care doresc să-l întâlnească pe șeicul Tahnoon. Cei care trec ”testul de miros” al fostului premier pot primi o prezentare la Lasky pentru verificarea finală.

Bill Murray, un fost diplomat britanic care a avut posturi în Amman, Muscat și Tunis, este un alt consilier al familiei regale din Abu Dhabi. Există jucători de putere pentru fiecare regiune a lumii în care emirații ar dori să investească. Acest cerc interior include, de asemenea, Syed Basar Shueb, CEO-ul IHC, și CEO-ul G42, Peng Xiao. IHC și G42 sunt în centrul ambițiilor Emiratelor Arabe Unite de a-și remodela economia dependentă de petrol în jurul finanțelor și tehnologiei.

Legăturile de afaceri pot deveni și legături politice. Directorul de capital de risc Rick Gerson, un prieten de antrenament al lui MBZ, care face afaceri în Abu Dhabi de ani de zile, este, de asemenea, în consiliul de administrație al IHC’s Multiply.

Gerson este apropiat de Jared Kushner, ginerele fostului președinte american Donald Trump, și l-a prezentat familiei regale din Abu Dhabi. Asta a deschis calea pentru o relație amiabilă între Trump și Emiratele Arabe Unite. La o lună după câștigarea surpriză a alegerilor din 2016, președintele ales, Kushner, consilierii Steve Bannon și Michael Flynn, MBZ și Sheikh Tahnoon s-au întâlnit la Four Seasons din New York. Mai târziu, șeicul a fost esențial pentru mișcarea Emiratelor Arabe Unite de a normaliza legăturile cu Israelul, precum și recentele detenții diplomatice cu Qatar și Iran.

„Întâlnirile informale oferă un mediu propice pentru construirea încrederii și a relațiilor cu familia regală din Abu Dhabi”, spune Vinay Kapoor, un bancher veteran care a lucrat în Emiratele Arabe Unite timp de trei decenii. „Șeicul Tahnoon prețuiește autenticitatea și conexiunile autentice.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău