(video) Perechea de ceasuri din cel mai scump Rolls-Royce din istorie. Cum au fost făcute şi cine le-ar putea purta

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ceasul dintr-o mașină Rolls-Royce își asumă frecvent un statut de bijuterie, devenind adesea o pânză pentru ca posesorii să-şi poată spune povestea comenzii lor în miniatură.

Pentru modelul Rolls-Royce Boat Tail, recent dezvăluit, primul din trei maşini realizate de noul atelier in-house de caroserii, în care fiecare element a fost creat conform specificațiilor exacte ale proprietarilor, această piesă centrală iconică a fost ridicată la noi înălțimi tehnice și estetice.

Într-un spirit de colaborare caldă, Rolls-Royce Motor Cars și maeștrii ceasornicari elvețieni de la BOVET 1822, au creat o pereche de ceasuri unice pentru Boat Tail și proprietarii săi despre care se ştie că este un cuplu. Această ambițioasă întreprindere a reunit designeri, ingineri și meșteșugari din ambele Case de lux, într-o demonstrație magnifică a valorilor lor comune de excelență, precizie, moștenire, artă, inovație și atenție la detalii.

Ceasurile sunt unice atât pentru lumea horologică, cât și pentru cea a automobilelor. Realizate sub formă de pereche – în versiuni pentru doamne și domni – sunt reversibile și sunt adăpostite într-o carcasă Amadeo brevetată de BOVET 1822, care le permite să fie purtate pe încheietura mâinii sau folosite ca ceas de masă, pandantiv sau ceas de buzunar, precum și fiind amplasat în față și în centrul fațadei Boat Tail ca ceas al automobilului. Ambele sunt echipate cu mecanisme tourbillon pentru a asigura o precizie perfectă.

BOVET 1822 și-a câștigat inițial reputația de a produce ceasuri de buzunar de lux pentru patronii bogați din China. Astăzi, este renumit în întreaga lume pentru ceasurile sale rafinate cu cadrane pictate manual, gravură detaliată și mecanisme vizibile finite.

Ceasurile, create pentru această primă iterație a Boat Tail, au carcase din aur alb de 18K special concepute, dispun de cadrane frontale potrivite cu același furnir Caleidolegno găsit pe puntea din spate a lui Boat Tail în sine și sunt finisate cu numele proprietarilor (deşi nu ni se arată asta). Ceasul domnului este foarte lustruit, iar al doamnei are un ornament gravat şi ulterior umplut cu lac albastru.

Pe revers, cadranele sunt mai individuale. Pe ceasul domnului prezintă un cadran aventurin cu aranjamentul ceresc al cerului nocturn peste locul nașterii sale la data nașterii sale, iar al doamnei este decorat cu o pictură în miniatură ornamentată a unui buchet de flori pe un cadran din sidef. Acest design este un motiv tradițional BOVET 1822, ales de și personalizat pentru proprietar.

Ambele cadrane inverse au sculpturi personalizate ale Boat Tail gravate manual, completate cu roți, mânerul ușii, oglinzi și alte detalii fine. Lucrând în strânsă colaborare, echipele de la Rolls-Royce și BOVET 1822 au reușit să obțină o potrivire precisă a culorilor între lacul acestei minuscule opere de artă și automobilul de dimensiuni mari.

A fost necesară o cooperare strânsă suplimentară pentru a se asigura că ceasurile sunt conforme cu cerințele rolului lor unic de ceasuri de automobile. În ceasornicărie, greutatea este rareori o problemă pentru un ceas complex, dar în acest caz, a existat o limită a greutății permise combinate a ceasurilor și a suporturilor acestora. BOVET 1822 a îndeplinit această cerință prin crearea unei carcase din aur alb de 44 mm complet noi. În plus, ceasurile și suporturile au trebuit, de asemenea, să fie testate la standardele industriei auto pentru siguranța vibrațiilor și a impactului – ceva ce nu a mai fost întreprins niciodată anterior cu privire la mecanismele de acest fel.

La o estimare conservatoare, proiectarea ceasurilor, ingineria, sculpturile, pictura în miniatură, marchetăria, mișcările personalizate a elementelor și carcasele au durat în total 3.000 de ore de muncă pentru a fi finalizate.

Atunci când un ceas de buzunar este lăsat static într-o singură poziție pentru orice perioadă de timp, efectul gravitației asupra pieselor mobile cheie poate afecta precizia acestuia. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, ceasornicarii au rezolvat această problemă dezvoltând tourbillonul, unde rotiţa de echilibru și declanșarea sunt montate într-o cușcă care se rotește încet, anulând efectul gravitațional.

Într-un ceas de mână, mișcările fizice naturale ale purtătorului diminuează nevoia unui tourbillon. Cu toate acestea, atunci când același ceas este montat vertical într-un tablou de bord al mașinii timp de mai multe ore la rând, tourbillonul intră în funcţie.

BOVET 1822 este specialist în ceasuri cu mecanisme tourbillon, pentru care deține o serie de brevete și a primit numeroase premii, inclusiv Aiguille d’Or, cea mai înaltă onoare a ceasornicarului. De asemenea, este una dintre singurele companii din industria ceasurilor care își fabrică spirale și organe de reglare. Pentru a reduce impactul potențial din vibrațiile din mașină, tourbillonul are mai degrabă pivoti decât rulmenții tradiționali cu bile, o roată de echilibrare mai grea și o rată de oscilație crescută pentru a contribui la precizie. În cele din urmă, podul mecanismului este finisat cu un Spirit of Ecstasy în miniatură, realizat manual din aur.

Ceasurile au o uimitoare rezervă de putere de cinci zile, mai degrabă decât 42-48 de ore ale unui ceas “standard”, pentru a-și permite rolul de ceasuri ale automobilelor.

Iar mecanismul de susținere al acestuia este unic pentru Rolls-Royce Boat Tail și a fost proiectat de inginerii BOVET 1822 și de echipa de design a Rolls-Royce Coachbuild pe o coală de hârtie goală. Deși într-un Rolls-Royce vibrațiile sunt reduse în mod natural la un minim absolut – vibrațiile nedetectabile sunt inevitabil încă prezente. Acest ansamblu de montare-susţinere extrem de complex servește la izolarea ceasurilor de aceste micro vibrații. De asemenea, asigură funcționarea silențioasă, sunt ușor de montat și demontat de pe bord și, mai presus de toate, rămân în siguranță.

Aceste provocări nu s-au comparat cu oricare întâlnite în mod normal în fabricarea ceasurilor și a automobilelor. Încă de la început, BOVET 1822 a fost hotărât să urmeze o abordare pur mecanică, în concordanță cu tradiția sa de producție artizanală elvețiană. Soluția inovatoare a inginerilor a fost să păstreze toate piesele mobile ale sistemului în exterior, tabloul de bord oferind o setare solidă pentru suport. 

În cele din urmă, Rolls-Royce s-a asigurat că atunci când suportul nu adăpostește unul dintre ceasuri, acesta să poată fi acoperit cu o frumoasă placă de afișare gravată și lăcuită. Sub ceas, tabloul de bord este prevăzut cu un sertar special, căptușit cu aceeași piele ca și scaunele lui Boat Tail, care servește drept recipient de păstrare pentru a adăposti ceasurile, curelele, lanțul și pandantivul atunci când nu sunt utilizate. 

Şi acum despre marele secret, despre cine ar fi proprietarii maşinii şi cine ar putea purta aceste ceasuri pe încheieturile mâinilor inclusiv? Rolls-Royce a menţionat doar că maşina a fost făcută la comanda unui cuplu înstărit, căsătorit, care a obținut succes la nivel mondial și sunt adevărați experți ai Rolls-Royce, care au în spate și proprietate mai multe mașini ale mărcii.

Soții au vrut să creeze o mașină care să marcheze lungii ani de muncă grea și să devină un simbol al succesului lor. Exemplarul acestei perechi ar trebui să întruchipeze atmosfera de bucurie și să devină mașina cu care vor fi asociate cele mai fericite momente din sânul familiei.

Presa britanică a răscolit prin toate informaţiile disponibile şi indiciile pentru a ajunge la concluzia că maşina ar aparţine cuplului Shawn Corey Knowles-Carter şi Beyoncé Giselle Knowles-Carter, cunoscuţi sub numele de scenă Jay-Z şi Beyoncé! O sursă din industrie a declarat pentru The Telegraph: “Se crede că această mașină fantastică a fost comandată de Beyoncé și Jay-Z, cu toate detaliile sale care se potrivesc cu lucrurile lor preferate”.

Grand tourer-ul decapotabil, primul dintr-un trio exclusiv de limuzine nautice extrem de personalizate, estimat peste 23 de milioane de euro, a fost conceput pentru drumurile mediteraneene ale Coastei de Azur, pe care Jay-Z și Beyoncé le vizitează în mod regulat și unde se bucură de picnicuri în aer liber. Include un frigider setat la 6 grade Celsius, temperatura precisă necesară pentru vintage-ul de lux preferat al proprietarului Armand de Brignac, la un preț de până la 57.950 de lire sterline per sticlă. Iar culoarea albastră care predomină pe maşină ar putea fi, de asemenea, un indiciu subtil pentru identitatea cuplului, așa cum fiica lor în vârstă de nouă ani se numește Blue Ivy. 

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/