fbpx

O călugăriţă a furat 800.000 de dolari din contul şcolii pentru a-şi achita datoria la cazinouri

O călugăriţă din California a furat peste 800.000 de dolari din contul unei şcoli și i-a cheltuit în cazinouri. Mary Margaret Kreuper, în vârstă de 79 de ani, a recunoscut că este vinovată de fraudă cu fonduri federale şi spălare de bani, potrivit Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, relatează digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mary Margaret Kreuper, în vârstă de 79 de ani, riscă o condamnare de 40 de ani de închisoare într-un penitenciar federal în urma acestor acuzaţii, potrivit unui comunicat publicat marţi de Biroul Procuraturii din California.

Femeia era directoarea şcolii catolice St. James, iar în perioada 2008-2018 a delapidat fondul instituţiei cu 800.000 de euro. Ea a recunoscut că a deturnat aceste fonduri pentru a achita datorii, inclusiv „sume mari pentru jocurile de noroc în cazinouri”.

Potrivit unor informaţii ale anchetatorilor, fosta călugăriţă i-a instruit pe unii dintre angajaţii şcolii St. James să modifice şi să distrugă anumite documente financiare în timpul unui audit care viza acea unitate de învăţământ, a precizat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

Articole asemănătoare

Back to top button