/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

CEC a decis: Un referendum privind revocarea primarului unui sat din Hîncești se va desfășura în ziua anticipatelor

missing
10 iunie 2021, ora 20:01

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 11 iulie curent, desfășurarea referendumului local în satul Dancu, raionul Hîncești. Plebiscitul a fost iniţiat de către un grup de cetăţeni pentru revocarea primarului din localitate.

Mai mult, CEC a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a referendumului local privind revocarea primarului și a constituit circumscripția electorală sătească Dancu.

În conformitate cu prevederile legislaţiei electorale, autorităţile satului Dancu, raionul Hâncești şi partidele reprezentate în Parlament vor înainta candidaturile lor în componenţa Consiliului electoral al circumscripţiei electorale comunale Dancu, iar primăria din localitate va asigura întocmirea listelor electorale de bază pentru desfăşurarea plebiscitului.

Precizăm că pe data de 11 iulie se vor desfășura și alegerile parlamentare anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram