‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFOTO. Fermieri: Anul agricol este de nota 10. Important să trecem de grindină

FOTO. Fermieri: Anul agricol este de nota 10. Important să trecem de grindină

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Anul 2021 bucură fermierii cu precipitațiile abundente care au favorizat dezvoltarea culturilor, au suplinit deficitul de umiditate din anul trecut și constituie un bun motiv de a face prognoze optimiste privind recoltele.

În grupul Agrobiznes Club, fermieri din mai multe regiuni ale țării au publicat poze cu starea culturilor la momentul actual, alții făcând și o comparație cu plantele din 2020.

„Dacă nu ar fi grindina ce a produs pagube în unele zone, anul agricol este unul de nota 10. Sperăm că se va menține și în continuare astfel pentru că avem mare nevoie de un an reușit după problemele din 2020”, spune Daniel Cucereavîi, agricultor din Briceni.

Și alți agricultori din diferite zone au postat poze cu starea culturilor la zi.

Experții locali susțin că în precipitațiile și temperaturile relativ reduse nu au fost un impediment pentru dezvoltarea culturilor de câmp.

Culturile de toamnă sunt într-o stare foarte bună, iar cele de primăvară au fost puțin afectate de temperaturile din luna mai.

Totuși, în câmpurile unde s-au întârziat tratamentele atacul de boli și dăunători este destul de puternic.

‹ adv ›

Și prognozele MADRM sunt optimiste, în condițiile în care anul va urma cursul pozitiv, s-ar putea să avem recolte cu 45% mai mari decât cele din anul trecut.

Recolta estimată de grâu este de 1,2 milioane de tone.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›