Un bărbat din Chișinău riscă să își petreacă următorii patru ani după gratii după ce ar fi furat o bicicletă

Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul de Poliție a sectorului Râșcani din capitală, pe faptul sustragerii bicicletei cu motor electric de model „BIKE”, de pe teritoriul unei parcări, amplasată pe strada Cocorilor.

Foto: politiacapitalei.md

Polițiștii au dispus acțiuni de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea circumstanțelor. La locul faptei de unde a fost sustrasă bicicleta, ofițerii de investigație au examinat inclusiv și imaginile ridicate de pe camerele de supraveghere din zonă. Urmare a analizării acestora a fost stabilit momentul în care un individ a pătruns pe teritoriul parcării și a sustras bicicleta electrică.

Prejudiciul cauzat tânărului constituie 20 000 lei.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală conform art. 186 CP „Furt”.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii secției investigație infracțiuni și urmărire penală a IP Râșcani, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat.

Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 26 de ani, locuitor a capitalei. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că bicicleta sustrasă a vândut-o la preț de 2 500 lei. Tânărul nu este la prima abatere anterior judecat pentru infracțiuni analogice.

Totodată ofițerii de investigație în cadrul acțiunilor desfășurate au depistat și ridicat bicicleta, aceasta urmează a fi returnată proprietarului.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție mun. Chișinău. Pentru fapta comisă acesta riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.


Pub