(video) Acțiune de manifest în capitală: Platforma DA cere demisia directorului Agenției Proprietății Publice

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr (DA) au manifestat astăzi în capitală împotriva acțiunilor Agenției Proprietății Publice și au cerut demisia directorului instituției, Ghenadie Țepordei. Protestatarii au avut câteva pancarte și au strigat „Hoții la pușcărie”, „Nu furați poporul”, „Întoarceți aeroportul”, „Jos Penalii”.

Foto: captura privesc

„Platforma DA are toate instrumentele necesare ca să rezolvăm această problemă. Avem nevoie de o Curte specializată în corupție, în anticorupție, care să lupte cu hoții și să-i scoată pe cei care se ocupă cu alte treburi decât cele indicate de lege. Numai în felul acesta, o să stârpim risipa și agonia din actualul Guvern, numai în acest fel o să putem crea un Guvern, care să merite încrederea noastră”, a declarat Igor Munteanu.

„Cel mai grav este că Agenția Proprietății Publice, care urmează să apere interesele Republicii Moldova, a angajat din martie 2020, un individ care are zeci de firme, care este prieten cu un oligarh și care este totodată și omul lui Andronache”, a declarat Alexandr Slusari.

Urmăriți live pe UNIMEDIA:


La rândul său, Agenția Proprietății Publice a venit cu o reacție referitor la cazul Portului Internațional Liber Giurgiulești.

„Potrivit actelor normative în vigoare, Agenția Proprietății Publice este autoritatea  administrativă centrală din subordinea Guvernului care implementează politica statului în  domeniile de activitate ce îi sunt încredinţate. 

Astfel, conform Hotărârii Guvernului Nr. 902/2017 cu privire la organizarea şi  funcţionarea Agenţiei Proprietății Publice este stabilit clar că APP exercită funcţiile de  fondator al întreprinderilor de stat şi de deţinător de acţiuni (părţi sociale) în societăţile  comerciale cu cota statului în capital social, în modul stabilit şi în limitele competenţelor  atribuite de cadrul normativ, prevăzute în anexele 4 și 41 ale hotărârii. 

Respectiv, Portul Internațional Liber Giurgiulești nu se regăsește printre entitățile  expres indicate și nu se află în administrarea Agenției Proprietății Publice. 

În aceeastă ordine de idei, APP reiterează că nu este în drept și nu are atribuții de a  interveni în cazul disputelor reliefate în cazul Portului. Or, Agenția Proprietății Publice nu  are careva tangențe cu disputele respective”, se arată în comunicatul emis de APP.

Platforma DA cheamă doritorii la protest, mâine, începând cu ora 10:00, la Curtea de Apel Chișinău, unde va fi examinat subiectul privind decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide peste hotare 146 secții de vot.


Pub