Blocul Electoral „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel decizia CEC referitor la deschiderea a 146 de secții de votare în străinătate

Blocul Electoral „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel Chișinău, Hotărârea din 8 iunie a Comisiei Electorale Centrale. Potrivit primarului de Bălți, Blocul Electoral a cerut deschiderea a 190 de secții de vot peste hotarele țării.

Foto: UNIMEDIA

„Îmi pare rău că astăzi mai mulți concurenți electorali, mai multe partide și-au adus aminte iarăși de diasporă. Stimați politicieni, au trecut doi ani de când Plahotniuc nu mai este în Republica Moldova.

După plecarea lui din țară a fost creată coaliția blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, așa cum spuneau pentru „a salva țara”.

Tot această coaliție a votat pentru o nouă componență CEC în care au lăsat ei inclusiv oameni de a lui Plahotniuc, tot această coaliție nu a făcut nimic ca să plece judecătorii lui Plaha, care astăzi își bat joc de cetățenii din Republica Moldova și de cei din diaspora în mai multe instanțe de judecată din țară.

Astăzi cererea de chemare în judecată a fost înregistrată din partea Blocului „Renato Usatîi”. Mâine sunt sigur că va fi o zi fierbinte”, a declarat  Usatîi.

CEC a aprobat ieri, 8 iunie, creșterea numărului secțiilor de vot în diaspora de la 139 la 146. Proiectul a fost votat cu opt voturi pro și unul împotrivă. Asta în timp ce oamenii au protestat în fața sediului pentru a solicita majorarea numărului de secții la 190.

Igor Grosu a menționat că și decizia de astăzi a CEC va fi contestată.

Și pe 7 iunie a fost un protest la sediul Comisiei Electorale Centrale. Decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a menţine numărul secțiilor de votare din diasporă la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, la fel ca la alegerile prezidenţiale din 2020, a fost criticată de partidele care s-au înscris în cursa electorală. Partidul PAS, Partidul Nostru și Partidul AUR și PLDM împreună cu zeci de cetățeni au ieșit la protest.

Discuții aprinse au avut loc în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale la care s-a stabilit numărul secțiilor de votare care urmează să fie deschise în diasporă pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Membrii CEC au avut păreri împărțite în privința numărului secțiilor de votare. Secretarul general al CEC, Maxim Lebedinschi, a insistat să nu fie deschise mai mult de 139 de secții de votare, aceasta în timp ce Ministerul de Externe a propus deschiderea a 190 de secții. 


Pub