Liber la călătorii în Spania, cu certificatul de vaccinare: Ce condiții trebuie să întrunească documentul

Moldovenii, deținători ai pașaportului biometric, pot călători în Spania dacă dispun de un certificat de vaccinare. Documentul trebuie să întrunească mai multe condiții.

Foto: Unimedia

Certificatul de vaccinare trebuie să întrunească următoarele condiții:

-          Să fie emis cu cel puțin 14 zile înainte;

-          Să ateste vaccinarea cu un vaccin autorizat de către Agenția Europeană pentru Medicamente (AEM) și / sau OMS;

-          Să fie în limba engleză, franceză, spaniolă sau germană;

-          Acesta poate fi prezentat pe suport de hârtie sau în format electronic.

-          ATENȚIE! Certificatul de vaccinare trebuie să fie confirmat prealabil de autoritățile sanitare spaniole, prin generarea unui cod unic QR de sănătate urmare completării formularului privind starea de sănătate de pe www.spth.gob.es sau utilizând aplicația gratuită Spain Travel Health (SpTH). NB! Codul unic QR digital sau pe suport hârtie trebui prezentat la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație/punctele de control ale frontierei.

Cetățenii care dispun de certificatul de vaccinare nu trebuie să prezinte un test PCR, antigen sau certificat de recuperare post-Covid!

Copiii sub 6 ani nu sunt obligați să prezinte certificat de vaccinare, test sau certificat de recuperare post-Covid.

Totodată, Spania menține excepțiile de intrare pentru mai multe categorii de cetățeni care provin dintr-un stat terț din afara UE, dacă dispun de test negativ PCR sau test negativ antigen emis în ultimele 48 ore, înainte de intrarea în Spania; dacă dispun de certificat de recuperare post-Covid (acesta poate fi un document eliberat de un serviciu medical la 11 zile de la depistarea infectării cu Covid. Acest certificat este valabil timp de 180 zile). Mai multe detalii cu privire la categoriile vizate aici: https://www.boe.es/.../2021/06/05/pdfs/BOE-A-2021-9349.pdf

Testul PCR, antigen sau recuperare post-Covid urmează a fi prezentate în spaniolă, engleză, franceză sau germană pe suport de hârtie sau în format electronic. Dacă nu este posibil să îl obțineți în aceste limbi, documentul justificativ trebuie să fie însoțit de o traducere în spaniolă, efectuată de un organism oficial.

Mai multe detalii pot fi consultate aici: https://www.boe.es/.../2021/06/05/pdfs/BOE-A-2021-9352.pdf

Persoanele care intră pe teritoriul Spaniei (pe cale aeriană, maritimă sau terestră), vor fi supuse controalelor de sănătate, care includ preluarea temperaturii și controlul vizual. Temperatura limită acceptată este până la 37,5 ° C.

Autoritățile spaniole își rezervă dreptul de a efectua teste de diagnosticare la aeroport pasagerilor care, după efectuarea controalelor de temperatură, vizuale sau documentare, se determină că există suspiciunea infectării cu Covid-19.

În cazul persoanele care urmare controalelor de sănătate vor prezenta simptome de Covid-19 se va acționa conform protocoalele de alerta sanitară în vigoare.

Lista ţărilor sau zonelor de risc stabilite, revizuite la fiecare 15 zile şi actualizarea acesteia publicată pe site-ul https://www.mscbs.gob.es -

https://www.mscbs.gob.es/.../alertasActual/nCov/spth.htm

https://www.mscbs.gob.es/.../AnexoII_entre_07062021-y...


Pub