Dosarul licitațiilor trucate: Fosta ministră a Sănătății, Svetlana Cebotari, în arest pentru 30 de zile

Fosta ministră a Sănătății, care deținea funcția de șefă a Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, reținută luni în dosarul licitațiilor trucate a primit 30 de zile de arest. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Foto: colaj

Celelalte două persoane reținute luni, juristul și un vicedirector al Agenției Achiziții Publice, vor sta în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost pronunțată astăzi de magistrații de la Ciocana.

Serviciul Anticorupție Internă și Anticorupție al MAI a venit astăzi cu mai multe detalii despre cazul licitațiilor trucate, în urma cărora luni au fost reținute 3 persoane, printre care și o fostă ministră a Sănătății. Potrivit informațiilor, începând cu luna februarie, în cadrul cauzei penale au fost documentate acțiunile ilegale comise de mai multe persoane publice și cu funcții de demnitate publică din cadrul CNTS, Ministerului Sănătății, persoane publice din sistemul medical, dar și persoane fizice. Aceștia ar fi folosit atribuțiile funcțiilor și au creat condiții pentru a înlătura obstacolele legale și logistice pentru organizarea și trucarea unor licitații.

Procuratura Anticorupție de comun cu SPIA a efectuat luni urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de persoane publice din cadrul Centrului Republican de Transfuzie a Sângelui (CRTS) și a factorilor de decizie ai Agenției Achiziții Publice. În cadrul acțiunilor de urmărire penală efectuate, procurorii au reținut trei persoane. Este vorba despre șefa CRTS, care este fosta ministră a Sănătății, Svetlana Cebotari, juristul acesteia, precum și un vicedirector al Agenției Achiziții Publice.


Pub