Ciocoi spune că a fost presat să pună moratoriu pe „asfaltul european”: Presiunile au venit și de la PAS, PSRM, Platforma. Mă sunau personal și deputați

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, susține că unele forțe politice i-ar fi solicitat, alături de miniștri, să adopte o hotărâre prin care să fie amânată perioada de aplicare a noilor standarde europene a asfaltului care a blocat procesul de renovare a drumurilor în țară. Motivul ar fi „lobbismul aplicat de companiile producătoare de asfalt”. Acesta a recunoscut că a simțit o presiune și nu exclude că și alți miniștri s-ar putea să fie supuși unor astfel de presiuni.

Foto: captură de ecran

„Asupra unui subiect am simțit presiune de la toate taberele politice, începând de la stânga terminând cu dreapta și am fost nevoit să opun rezistență din simplul motiv că nu îmi venea să cred, un subiect care a fost consensual pentru toate partidele - calitatea asfaltului. M-am pomenit cu o presiune atât din stânga cât și dreapta, de la toate partidele, cerând ca Guvernul să pună moratoriu la aplicarea acestor standarde europene care au intrat în vigoare la începutul anului curent.

Presiunile au venit și de la PAS, PSRM, Platforma ș.a. solicitau ca Guvernul să adopte o hotărâre prin care să fie amânată perioada de aplicare a noilor standarde europene care au intrat în vigoare în ianuarie. Mă sunau personal și deputați.

Nu exclud că miniștrii în funcție de domeniul lor de responsabilitate s-ar putea să fie supuși unor presiuni de același gen”, a declarat Ciocoi, la Cutia Neagră de la TV8.

Procurarea asfaltului cald pentru reabilitarea drumurilor a ajuns motiv de pariu pentru premierul interimar, Aureliu Ciocoi și primarul capitalei, Ion Ceban. Cel puțin asta declară edilul, care mai precizează că l-a și câștigat întrucât până astăzi procesul de asfaltare este blocat. Ceban susține că au existat multe discuții cu cei de la ministerul Economiei, însă rezultatele acestora se văd pe drumurile din oraș și din țară. Ceban mai spune că luni vor veni cu o soluție pentru a interveni, asta în timp ce câștigătorii licitațiilor nu sunt certificați, fapt care nu le permite să procure asfalat necesar. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

Premierul Aureliu Ciocoi a venit cu un răspuns dur la nemulțumirile drumarilor în privința introducerii standardelor europene pentru producerea asfaltului, care blochează procesul de reabilitare a drumurilor. Premierul afirmă că au trecut 5 ani, de la aprobarea hotărârii de Guvern, timp suficient pentru ca ultimii să se conformeze. Ciocoi spune că la moment în țară există companii care sunt gata să efectueze lucrări cu noile standarte. „Sunt suficiente cu acreditări și certificate obținute”, a declarat Ciocoi.


Pub