CSM anunță că a fost identificată data optimă pentru convocarea Adunării Generale a Judecătorilor
Magistrații de la mai multe instanțe din țară și membrii CSM au identificat data optimă pentru convocarea Adunării Generală a Judecătorilor, amânată mai bine de un an din cauza situației pandemice. În cadrul unei ședințe care a avut loc astăzi, aceștia au ajuns la un consens, se menționează într-un comunicat al CSM, fără însă a preciza data la care va avea loc.
Foto: csm.md

Astăzi în incinta Consiliului Superior al Magistraturii a avut loc şedinţa lucrativă a preşedintelui interimar al CSM Luiza Gafton, membrilor Consiliului Superior al Magistraturii Anatolie Galben, Nina Cernat şi Victor Micu cu participarea conducerii tuturor instanţelor judecătoreşti din Republica Moldova.  

În cadrul discuţiilor preşedinţii şi vicepreşedinţii instanţelor au abordat subiecte ce ţin de îmbunătăţirea activităţii sistemului judecătoresc prin sporirea comunicării între organul de autoadministrare judecătorească şi judecători, respectarea termenelor rezonabile de examinare a cauzelor aflate pe rol, eficientizarea actului de justiţie, toate acestea urmând să contribuie la sporirea încrederii societăţii în justiţie.

Totodată, magistraţii au identificat data optimă pentru convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, identificând chestiuni ce urmează a fi incluse în proiectul agendei şedinţei Adunării.

În concluzie, participanţii şedinţei au exprimat dorinţa de a organiza în timpul apropiat o nouă şedinţă de acest gen, scopul căreia fiind  dezvoltarea sistemului judiciar și rezolvarea problemelor existente în domeniu.


Pub