16:32:52 19.04.2024
Stiri

O nouă promisiune ELECTORALĂ a lui Dodon - R. Moldova, PRODUCĂTOR de vaccin Sputnik V: „Nu este o fantezie... Dacă vom câștiga alegerile...”

Actualitate 09.06.2021 09:48 Vizualizări2013 Autor: Ziarul National
O nouă promisiune ELECTORALĂ a lui Dodon - R. Moldova, PRODUCĂTOR de vaccin Sputnik V: „Nu este o fantezie... Dacă vom câștiga alegerile...”


R. Moldova ar putea lansa producerea vaccinului Sputnik V, a declarat liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon. Negocierile cu Rusia ar fi în desfășurare a precizat Dodon, în cadrul unei emisiuni de la „Primul în Moldova”.

Totuși, socialistul a menționat că R. Moldova va începe producerea vaccinului Sputnik V doar dacă la alegerile parlamentare anticipate va câștiga Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

„Avem deja experiența mai multor țări, inclusiv Serbia, Belarus, care au început să producă Sputnik V. Nu este fantezie. Preconizăm să lansăm producerea vaccinului și în R. Moldova. Deja am început negocierile cu partenerii din Rusia. Sunt sigur că, dacă vom câștiga aceste alegeri, guvernul nostru, în termen restrâns, va lansa producerea acestui ser în țara noastră. Este foarte important, pentru că pandemia încă nu a trecut”, a adăugat Dodon, care anticipa câte „2 000 de infectări pe zi” pentru această perioadă.

Socialistul a subliniat că în următoarele zile în R. Moldova urmează să fie livrate 40 de mii de doze de vaccin Sputnik V, care fac parte din lotul de ajutor umanitar oferit de Rusia. În acest sens, Igor Dodon a mai spus încă o dată că este gata să se vaccineze cu acest ser, imediat ce va ajunge în republică.

Sursa citată a mai adăugat că, până la finele lunii iunie, R. Moldova ar urma să semneze un acord cu rușii în privința procurării unui lot de un milion de doze de Sputnik V.

De menționat că, până acum, doar 70 de mii de cetățeni ai R. Moldova au beneficiat de vaccinul Sputnik V, inclusiv 30 de mii din Transnistria, deși Igor Dodon promitea că va aduce vaccinul rusesc în republică încă la finele anului trecut.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md