07:16:16 19.04.2024
Stiri

DISCURS XENOFOB // Voronin, dat pe mâna Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității pentru „copiii de culoare”

Actualitate 09.06.2021 12:18 Vizualizări2454 Autor: Ziarul National
DISCURS XENOFOB // Voronin, dat pe mâna Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității pentru „copiii de culoare”


O declarație recentă a liderului comuniștilor Vladimir Voronin despre posibilitatea ca „aici” să se nască „de la soldați NATO” copii „cu pielea închisă la culoare” va fi examinată de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

Sesizarea cu privire la discursul rasist și xenofob al liderului comuniștilor a fost depusă de Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și va fi analizată de experții Consiliului joi, 10 iunie, începând cu ora 10.00.

„Condamnăm ferm acest discurs instigator la ură promovat de Vladimir Voronin. Dumnealui trebuie să înțeleagă faptul că am scăpat demult de perioada sovietică, când astfel de sperietori erau admise. Sper foarte mult ca membrii Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării să ia atitudine, întrucât, în caz contrar, riscăm să dăm undă verde unui precedent periculos, în care discriminarea pe bază de gen, rasă sau etnie să fie o normalitate. Noi milităm pentru democrație și pentru respectarea tuturor drepturilor omului, întrucât valorile promovate de noi sunt cele pro-europene și pro-românești”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

Amintim că, pe 18 mai, președintele AUR, Vlad Bilețchi, a depus o plângere la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, solicitând sancționarea comunistului, după ce pe 13 mai 2021, în cadrul emisiunii în limba rusă „ГЛАВНОЕ" de la postul de televiziune TVC21, Voronin a utilizat un discurs rasist și xenofob.

„Asta vă doriți, dragi alegători, când veți vota pentru parlament? Vă doriți ca ei să voteze pentru eliminarea statutului de neutralitate al țării? Și pentru ca soldații NATO să vină aici și să aveți copii cu pielea închisă la culoare, nu doar cu pielea albă? Asta vă doriți? Iar după ei să vină jandarmii români?”, a declarat atunci Vladimir Voronin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md