02:23:25 25.04.2024
Stiri

Tentativă de asasinat a FSB în Ucraina, dejucată de Securitate

Actualitate 09.06.2021 16:14 Vizualizări1127 Autor: Ziarul National
Tentativă de asasinat a FSB în Ucraina, dejucată de Securitate


Ofiţerii din cadrul Direcției de Contraspionaj a Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) au reţinut un colaborator al FSB (Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse) care încerca să planteze o bombă la maşina directorului unui institut de cercetare militară din Ucraina.

Conform anchetei, un cetățean ucrainean, care în prezent lucrează pentru miliţiile separatiste din Republica Populară Luhansk (LPR), a fost recrutat în 2020 de către Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) pentru a desfășura activități de informații și subversive pe teritoriul Ucrainei.

Pentru a-şi îndeplini sarcinile atribuite, colaboratorul FSB a încercat, prin intermediari, să obțină informații clasificate de la un institut militar de cercetare din Harkov.

Acesta era interesat să obţină informaţii despre cele mai recente programe de cercetare – hardware militar și UAV-uri. Unul dintre complicii săi a fost reținut în februarie 2021.

În orașul ucrainean Severodonetsk urma să aibă loc un asasinat cu bombă, potrivit defenseromania.ro.

Urmărindu-și intențiile criminale, colaboratorul FSB a sosit din Rusia în orașul ucrainean Severodonetsk, unde anchetatorii ucraineni spun că a planificat minuţios să comită un act terorist prin plantarea unui dispozitiv exploziv improvizat, proiectat de către oamenii săi de legătura din FSB, pe mașina șefului institutului militar de cercetare din Harkov.

După cum se poate observa din materialul video, colaboratorul FSB a fost monitorizat, iar în momentul în care încerca să instaleze dispozitivul exploziv, a fost reţinut de ofiţerii din cadrul direcţie de contraspionaj a SBU sub acuzaţia de tentativă de a comite un act terorist pe teritoriul Ucrainei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md