(video) Premieră: Noile BMW X3 şi X4 facelift

Mai sportive, mai moderne și mai digitale. Pentru a doua fază a ciclului de viaţă a actualei generaţii, BMW și-a reîmprospătat al său Sports Activity Vehicle (SAV) de succes și modelul Sports Activity Coupe (SAC). Noile X3 şi X4 facelift au un aspect uşor diferit, echipamente mai bune și o structură de gamă care a fost optimizată pentru clienți.

Caracteristici cheie:

  • Noul BMW X3 are un aspect mai modern care transmite o prezență mai puternică, cu modificări de design în față și spate și cu un accent pe elementele X clasice. Grila și farurile au fost reproiectate împreună cu șorțul din față și bara de protecție spate, în timp ce noi elemente grafice au fost aplicate stopurilor. 
  • Elemente X de înaltă calitate, cum ar fi protecția corpului și pragurile laterale specifice în stilul specificației X Line anterioare sunt oferite standard. Genele sportive ale vehiculului pot fi subliniate de pachetul M Sport (conţine inclusiv multe elemente negre lucioase şi fumurii), care vine standard pe modelele M40i şi M40d.
  • Cu grila reproiectată (este diferită ca textură pe X3 şi X4), farurile cu aproximativ 10 milimetri mai plate și noul șorț frontal, BMW X3 facelift arată aproape ca un vehicul nou. Cu o formă mai izbitoare, mai ales în zona superioară, grila este mai mare decât înainte și cuprinde acum un cadru dintr-o singură bucată. O bară neagră în care iCam este poziționată, dacă este montată, asigură separarea vizuală a grilei. 
  • Farurile sunt standard full LED. În plus față de farurile LED adaptive cu funcție Matrix (opţionale pentru X3 şi standard pentru X4), unde lumina pentru vreme rea preia funcția farurilor anti ceață, montate anterior separat, sunt disponibile opţional elemente BMW Laser Light care pot ilumina pe o distanţă de până la 650 de metri în faţa maşinii.
  • Au devenit disponibile noi modele de jante cu dimensiuni ce variază între 19 şi 21 de inci. Etrierele frânelor pot fi de culoare albastră sau roşie. Opţionale sunt nişte frâne M Sport mai performante.
  • Modelul X4 adoptă faţa lui X3, dar are nişte stopuri full LED care subliniază lățimea vehiculului și ies în mod izbitor din caroseria vehiculului în designul lor tridimensional. Bara de protecţie posterioară a sa are acum un aspect mai ordonat, cu o proporție crescută de suprafață vopsită și reflectoare așezate acum vertical și mai jos.
  • Pentru caroserie au devenit disponibile în paleta de bază 11 culori, noi fiind Skyscraper Grey, M Brooklyn Grey metallic, alături de nuanţele BMW Individual – Aventurine Red şi Tanzanite Blue. Noua culoare metalizată Piedmont Red este disponibilă exclusiv pentru X4. Pentru prima dată, există, de asemenea, o gamă de numeroase finisaje speciale BMW Individual pentru cele două modele, inclusiv mate, cum ar fi Frozen Deep Grey.
  • La capitolul interior al ambelor modele s-a adoptat consola centrală a actualului BMW Seria 4. Monitorul central tactil măsoară standard 10.25 inci (în combinaţie cu un monitor de 5.1 inci, montat central, între ceasurile de bord analogice + pentru prima dată opţional cu un head-up display) sau opţional 12.3 inci (vine împreună cu un monitor similar instalat în spatele volanului).
  • Echipamentul standard actualizat semnificativ include printre altele scaune sport cu huse dintr-o nouă generație de tapiţerie Sensatec, în noua culoare Ray grain și cu suprafețe perforate, precum și un sistem de climatizare automată pe trei zone.
  • Pentru a face procesul de configurare a vehiculului mai clar și mai simplu pentru clienți, complexitatea liniilor de echipamente și a suplimentelor opționale a fost redusă în mod deliberat cu 30%.
  • Pe lângă suportul pentru pahare și o emblemă specifică modelului, consola centrală adăpostește noua insulă de control proiectată cu levierul cutiei de viteze, butoanele pentru sistemul start/stop şi cel pentru pornirea sau oprirea motorului, frâna electrică de parcare, hill descent control și diverse funcții de experiență în condus, precum și controlerul BMW pentru iDrive.
  • Noile elemente decorative galvanizate de pe deflectoarele de aer adaugă o notă de eleganță, subliniind în același timp liniile orizontale din interior. Funcții suplimentare sunt oferite de lumina ambientală suplimentară opțională.
  • În Germania, toate modelele BMW X3 și BMW X4 sunt echipate standard cu sistemul de tracțiune integrală BMW xDrive.
  • Gama de motoare este cuprinsă complet din unităţi de propulsie mild hybrid. Acest lucru înseamnă că pe lângă propulsoarele diesel şi pe benzină, cu patru şi şase cilindri, funcţionează un demaror-generator de 48V. Energia obținută prin recuperare și stocată în bateria de 48 de volți poate fi, de asemenea, utilizată pentru un impuls electric de 8 kW / 11 CP în timpul accelerațiilor intensive, pe lângă alimentarea rețelei de 12 volți de la bord.
  • Motorizările disponibile sunt (specificaţiile lor complete vezi în documentul ataşat): X3 xDrive20d şi X4 xDrive20d – 190 CP, X3 xDrive30d şi X4 xDrive30d – 286 CP, X3 M40d şi X4 M40d – 340 CP, X3 xDrive20i şi X4 xDrive20i – 184 CP, X3 xDrive30i şi X4 xDrive30i – 245 CP, X3 M40i şi X4 M40i – 360 CP.
  • Deocamdată pentru X3 este disponibilă versiunea plug-in hybrid X3 xDrive30e. Sistemul său constă dintr-un motor pe benzină cu patru cilindri, combinat cu un motor electric, a cărui putere este transmisă tuturor celor patru roți. Puterea combinată se ridică la 292 CP şi poate fi mărită cu alţi până la 41 CP prin utilizarea temporară a puterii de vârf a motorului electric. În tandem funcţionează o baterie litiu-ion de înaltă tensiune care permite rularea doar cu electricitate pe o distanţă de până la 50 km.
  • Toate motoarele sunt combinate cu cutii de viteze Steptronic cu 8 trepte, potrivite în mod specific cu caracteristicile respective ale motorului. BMW X3 M40i, BMW X3 M40d și toate modelele BMW X4 sunt dotate cu transmisia opțională Steptronic Sport cu 8 trepte, care include standard padele în spatele volanului şi o funcţie Launch Control și controlul lansării ca standard.
  • Driving Assistant Professional devine disponibil pentru prima dată ca opțiune în aceste serii de modele, oferind șoferului asistenţă confortabilă și o siguranță sporită în situațiile de conducere în care există o dorință conștientă de asistență.
  • Parking Assistant Plus include acum și asistentul pentru marşarier.
  • O altă caracteristică nouă a BMW X3 și BMW X4 facelift este BMW Drive Recorder opțional, care realizează videoclipuri în jurul vehiculului.
  • A devenit disponibilă o nouă generaţie a sistemului de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud. BMW Maps cu funcţia Connected Parking poate ajuta la găsirea uşoară a unor locuri de parcare libere pe măsură ce şoferul se apropie de destinaţie.
  • Cu ambele sisteme multimedia incluse în standardul BMW Live Cockpit Plus şi opţionalul BMW Live Cockpit Professional, integrarea cu Apple CarPlay şi Android Auto se face wireless. Totodată, informaţii din aceste interfeţe sunt acum procesate inteligent pentru a fi arătate inclusiv pe panoul de bord şi pe head-up display.
  • A mai devenit disponibilă o integrare mai aprofundată a Amazon Alexa, o aplicaţie BMW App cu funcţii noi, un BMW Intelligent Personal Assistant modernizat şi funcţia Remote Software Upgrade prin care se pot comanda şi debloca diverse funcţii deja după achiziţionarea maşinii, BMW Drive Recorder şi asistentul pentru faza lungă fiind unele exemple.

Lansarea pe piață va începe din această vară, după startul producției la uzina din Spartanburg (SUA) în august. Noul BMW X3 și noul BMW X4 facelift urmează să-şi marcheze premiera mondială publică la Salonul Auto de la Chengdu din China (27 august – 5 septembrie), iar cea europeană la Salonul Auto de la Munchen (7-12 septembrie).

Preţurile de start pentru Germania sunt de 51.100 şi 55.000 de euro respectiv.

Specificații tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/