(video) O Dacia Logan a participat într-o cursă de anduranță pe Nurburgring şi nu a ajuns ultima la finiş

Misha Charoudin, un popular vlogger de origine rusă, care adoră mașinile și vorbește mai multe limbi, un pasionat de automobilism care a trăit și a lucrat la faimosul circuit din Germania drept pilot, fiind o vreme chiar şi angajat al Rimac Automobili, a participat în weekendul trecut în cursa de 24 de ore de la Nurburgring, într-a 49-a ediţie ADAC TOTAL 24h, într-un vechi sedan Dacia Logan!

Dar cel mai interesant este că maşina, care a devenit favorită în rândul fanilor cursei, nu a ajuns ultima la finiş în această etapă a Campionatul german de anduranță NLS (anterior numit VLN)!

https://youtu.be/CXJu5AgEJ0o

Misha Charoudin nu a îndrăznit să scoată pe circuit o maşină într-o configurație din fabrică. Prin urmare, atelierul Ollis Garage Racing a modificat Loganul R.S. 2.0 🙂 De exemplu, locul motorului standard de 1.6 litri a fost înlocuit cu un benzinar turbo de 2.0 litri (165 CP) de la Renault Sport, fiind cuplat la o cutie mecanică cu cinci trepte.

S-a mai refăcut suspensia și frânele, iar în habitaclu, conform regulilor competiţiei, s-a montat o cuşcă de protecţie şi un scaun de curse cu centuri cu prinderi în mai multe puncte. Iar la capitol exterior, în afară de o livrea şi câteva autocolante, singurul rafinament vizibil al caroseriei este o aripă posterioară compactă de pe capacul portbagajului.

S-a pornit cu Loganul de pe ultima poziție, în total participând în cursă 121 de mașini. A fost condusă pe rând de o echipă formată din patru piloţi. În momentul în care cursa a fost oprită din cauza ceții, Loganul, considerat cel mai lent participant, era totuși pe poziția 105 și, în cele din urmă, a finisat pe locul 98, adică penultimul.

Această ediţie ADAC TOTAL 24h a fost cea mai scurtă din istorie: a durat doar 41 de tururi din cauza vremii nefavorabile. Câștigătoare a devenit echipa Manthey-Racing cu un Porsche 911 GT3 R. Un BMW M6 GT3 al echipei ROWE Racing, care era în frunte după pauză, nu s-a mai întors în joc din pit-stop din cauza unor probleme tehnice, iar cel de pe a doua poziţie, un Mercedes-AMG GT3 al Haupt Racing Team, a suferit un accident.

Apropo, cu acelaşi Logan s-a înregistrat şi un timp record pe circuitul Nurburgring. Află mai multe despre ce performanţă este vorba:

https://www.youtube.com/watch?v=l-50ISS2Fqk

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/