Primarul de Feștelița denunță interpelările socialistului Bolea: „La ce bun aceste intimidări?!”

Ilie Gulca
09/06/2021
Deputatul socialist Vasile Bolea. Foto: ipn.md

Nicolae Tudoreanu, primar de Feștelița, Ștefan-Vodă, susține că nu se lasă intimidat de interpelările socialistului Vasile Bolea. Acesta din urmă a făcut interpelări la poliție să verifice subit finanțările unor lucrări executate acum 12 ani la Casa de Cultură din localitate reparate, de fapt, pe bani europeni.

„Azi dimineață [7 iunie], mă trezesc cu trei asemenea interpelări... Precum că în urma  informațiilor parvenite de la cetățenii din satul Feștelița, deputatul [Bolea] solicită verificarea cheltuirii sumei de 447.000 de lei alocați dintr-un fond de rezervă (fără să fie precizat) pentru reparația casei de cultură din satul Feștelița, iar la casa de cultură acoperișul curge, mobilierul este în stare proastă”, relatează primarul pe pagina sa de Facebook.

Același parlamentar socialist, precizează primarul, a solicitat verificarea cheltuirii celor 25.000 de lei alocate de Consiliul Raional pentru reparația Monumentului Eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, precum și cele 150.000 de lei alocate prin Legea Bugetului de Stat 2020 pentru reparația clădirii filialei Școlii de Arte din Feștelița.

Drept răspuns, primarul l-a invitat pe socialist la Feștelița să organizeze întâlniri cu alegătorii în casa de cultură renovată „cu bani europeni încă în 2009”.

„Acoperișul nu curge, iar sala de spectacole cu 450 locuri, cât și spațiile adiacente, sunt în stare excelentă după 12 ani de la renovare și dotare. În 2020, niciun leu de nicăieri nu a fost alocat pentru Casa de Cultură”, a precizat el.

Referitor la cei 25.000 de lei alocați pentru renovarea monumentului, spune primarul, Primăria Feștelița a adăugat 15.000 și a pavat curtea monumentului. „Iar clădirea filialei Școlii de Arte arată ca o bijuterie în aer liber.”

Ilie Gulca
09/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii