fbpx

Cine este bărbatul care l-a lovit cu palma peste față pe Emmanuel Macron

Un bărbat de 28 de ani a fost arestat după l-a lovit cu palma peste faţă pe preşedintele francez Emmanuel Macron în timpul unei vizite în regiunea Drome.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bărbatul este pasionat de artele marţiale, Evul Mediu, cultura pop japoneză şi este un adept al mişcărilor de extremă dreapta, relatează Politico, citat de mediafax.ro.

O sursă a poliţiei l-a identificat pe suspect ca fiind Damien Tarel, în vârstă de 28 de ani. Tarel este cercetat pentru agresiune împotriva unui oficial public, a declarat procurorul local.

În timpul incidentului bărbatul a strigat „A bas la Macronie!” (Jos Macronismul), dar şi „Montjoie! Saint Denis”, o expresie inspirată de un strigăt de război din secolul al XII-lea.

Pe conturile de Facebook şi Instagram Damien T. arată o fascinaţie pentru militanţii de extremă dreaptă, urmârind un număr mare de conturi din acestă sferă. Nici Damien T. şi nici al doilea bărbat arestat nu erau cunoscuţi cu atecedente de poliţie.

La percheziţia a locuinţelor lor poliţia a găsit mai multe arme şi o copie a lucrării lui Adolf Hitler „Mein Kampf”, potrivit Le Parisien.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost lovit cu palma peste față de către un bărbat. Macron se afla în timpul unei vizite în Drome, sudul Franței. Incidentul a avut loc în momentul în care președintele francez s-a apropiat de mulțiumea strânsă în spatele unui gard de protecție, pentru a da mâna cu oamenii.

Articole asemănătoare

Back to top button