fbpx

studiu | Până în 2025, timpul petrecut online va creşte, în medie, cu zece ore pe săptămână

Timpul petrecut online de către utilizatorii de tehnologie va creşte, în medie, cu zece ore pe săptămână până în 2025, când toate activităţile de rutină se vor desfăşura în mediul online, arată un raport Ericsson, citat de news.ro. În același timp, 64% dintre consumatorii de tehnologie se aşteaptă la creşterea nivelului de stres în societate; peste 3 din 5 utilizatori de tehnologie consideră că va fi necesar să jongleze cu mai multe locuri de muncă pentru a avea venituri decente, iar 7 din 10 se aşteaptă să ducă o viaţă mai sănătoasă. Totodată, 67% speră să călătorească mai mult în viitor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Raportul Ericsson realizat în rândul consumatorilor de tehnologie anticipează că tendinţa de translatare în mediul online a unei părţi importante a activităţilor cotidiene, determinată de pandemia globală COVID-19, se va menţine la nivel global chiar şi după încheierea pandemiei.

Denumit The Future Urban Reality, acest raport al Ericsson ConsumerLab este cel mai mare studiu realizat până în prezent de companie în rândul utilizatorilor de tehnologie şi relevă date importante despre cum văd consumatorii realitatea cotidiană după pandemie, până în anul 2025.

Reprezentativ pentru opiniile a 2,3 miliarde de consumatori din 31 de ţări de pe întreg mapamondul, raportul estimează că activităţile de rutină – precum munca, şcoala, sănătatea şi cumpărăturile – vor continua să fie gestionate online şi că utilizatorii de tehnologie vor accesa, în medie, 2,5 servicii noi în plus”, relevă studiul.

În schimb, consumatorii de tehnologie vor pune mai mult accent pe timpul lor liber pentru a călători mai mult, pentru a acorda o atenţie mai mare aspectelor importante din vieţile lor şi pentru a petrece mai mult timp cu prietenii şi familia.

Mai mult, se estimează că vom petrece, în medie, zece ore pe săptămână în plus online, ca urmare a creşterii ponderii activităţilor digitale, anticipându-se că această schimbare va reduce diferenţa dintre utilizatorii online ocazionali şi cei avansaţi (având în vedere faptul că din ce în ce mai multe servicii online au devenit parte din viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, în timpul pandemiei).

În pandemie, instrumentele TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor) au devenit mijloacele-cheie prin intermediul cărora am gestionat multe aspecte din vieţile noastre cotidiene, iar ultimele descoperiri Ericsson sugerează faptul că acest lucru va continua şi va deveni o regulă. Această tendinţă poate ajuta consumatorii de tehnologie să se concentreze asupra lucrurilor importante din vieţile lor, indiferent că asta înseamnă să petreacă mai mult timp cu cei dragi sau să ducă un stil de viaţă mai sănătos. Este clar că atât reţelele mobile, cât şi eforturile de incluziune digitală vor juca un rol crucial în construirea societăţilor reziliente şi incluzive de mâine”, spune Zeynep Ahmet, senior researcher, ConsumerLab, în cadrul Ericsson Research.

Până în 2025, toate activităţile de rutină se vor desfăşura în mediul online: 1 din 2 consumatori de tehnologie speră să utilizeze mijloace de învăţare online pentru a se perfecţiona; mai mult de jumătate dintre utilizatorii din întreaga lume cred că toate activităţile lor recreative vor avea loc în mediul online; mai bine de o treime dintre aceştia vor face cumpărăturile uzuale utilizând canalele online, relevă studiul.

Articole asemănătoare

Back to top button