/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Adio, Iurie Sadovnic! Regretatul artist, petrecut astăzi pe ultimul drum

missing
09 iunie 2021, ora 21:25

Țara noastră este astăzi în doliu. Marele om de cultură, interpretul de muzică ușoară și folk, Iurie Sadovnic, care s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani, a fost condus pe ultimul drum. Artistul a fost înmormântat la Cimitirul Central de pe strada Armenească. Prieteni, rude, colegi, dar și oameni care i-au admirat creația, au venit să-și ia rămas bun și să-i aducă un ultim omagiu. Aceștia au spus că le vine greu să vorbească despre el la trecut, iar colegii de breaslă au precizat că nu-și pot imagina faptul că interpretul nu va mai urca pe scena mare.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al interpretului Iurie Sadovnic a fost depus, încă de aseară, la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din Capitală, acolo unde a fost oficiată o slujba de pomenire. Acesta a fost scos din lăcașul sfânt pe fundalul aplauzelor celor veniți să- aducă un ultim omagiu.

Un ultim omagiu au venit să-i aducă sute de oameni, prieteni, rude, colegi de breaslă, dar și oameni care pur și simplu i-au cunoscut și aprecizat creația.

„Va rămâne ca un haiduc al națiunii. Nimeni nu a fost la Nistru, atunci când erau luptele. Ne spunea: Băieți, Basarabia e a noastră!”

„Va rămâne așa cum l-am cunoscut eu. Gingaș, profund. Chair dimineață ascultam cu fiica piesele. Somnoroase păsărele”.

La cimitirul Central de pe strada Armenească din Capitală au răsunat piesele cântate de Iurie Sadovnic.

Între timp, colegii de breaslă au precizat că artistul le va rămâne mereu în memorie și că le vine greu să creadă că vocea sa nu va mai răsuna de pe scena mare.

„Chiar acum, la momentul ăsta, îi aud vocea și mă uit la acest sicriu. Nu se leagă. E viu, dacă îi auzim vocea.  Ați știut despre faptul că suferea de anumite maladii? – Chiar vreo 10 zile în urmă am vorbit cu el, nu mi-a spus. L-am întrebat, nu mi-a spus… se simte rău. Eu presupun că era o depresie”.

„Când am auzit vestea că aplecat Iurie… până acum nu pot să cred. Cred că nu mă voi împăca curând cu gândul că Iurie Sadovnic a rămas doar o amintire de acum încolo. – Ați știut că suferea de anumite maladii? – În parte, puțin am știut. Era un om, care nu-i plăcea să-ști exteriorizeze sentimentele”.

„Va rămâne în memorie ca cea mai bună voce, cel mai talentat interpret și compozitor. Muzica lui va rămâne veșnică. A putut cânta până în ultima zi”.

Cunoscutul interpret de muzică ușoară, Iurie Sadovnic, a încetat din viață pe 7 iunie, după ce s-ar fi împușcat în cap. Interpretul a lăsat și un bilețel de adio, în care se spune că suferă de mai multe boli și că nu vrea să fie o povară. Artistul avea 69 de ani. Pentru activitatea sa de creație, Iurie Sadovnic a fost decorat cu titlul de Artist al Poporului și cu Ordinul Republicii – cea mai înaltă distincție în stat. A activat ca solist în mai multe formații muzicale, printre care „Contemporanul” și „Bucuria”. Iar în 1983 a fondat formația „Legenda”, care a activat timp de 10 ani. Ziua de astăzi a fost declarată zi de doliu național.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram