‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 7 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriChile a inaugurat cea mai mare centrală termică solară din America Latină

Chile a inaugurat cea mai mare centrală termică solară din America Latină

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Chile a inaugurat marţi prima centrală termică solară din America Latină în deşertul Atacama, cea mai uscată şi mai însorită din lume.

Proiectul ar trebui să ajute ţara să atingă neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon la orizontul anului 2050, scrie AFP.

„Acest lucru ne va permite să economisim anual peste 600 de mii de tone de emisii de CO2. Este echivalentul a ceea ce emit 300 de mii de maşini într-un an”, a declarat preşedintele chilian Sebastian Pinera la lansarea proiectului, a cărui construcţie a început în 2014.

Într-o zonă circulară de peste 700 de hectare, 10.600 de panouri solare înconjoară un turn înalt de 250 de metri, al cărui vârf este ţinta razelor soarelui. 

Un rezervor ce conţine săruri topite este încălzit la peste 560° pentru a produce abur care acţionează o turbină ce generează 110 megawaţi de energie electrică.

Proiectul denumit „Cerrado dominador” (dealul dominant) are particularitatea de a activa 24 de ore pe zi, chiar şi în zilele neînsorite, deoarece sărurile topite generează energie timp de 17.5 ore.

Chile intenţionează să devină un nume de referinţă în producţia de hidrogen verde, ce face obiectul unui consens larg în întreaga lume în calitate de combustibil destinat înlocuirii combustibililor fosili poluanţi.

‹ adv ›

Advertoriale

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor. Pregătirea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›