image
Sursa foto: Președinte.md

Președintele, în dialog cu înaltul comisar al OSCE pentru minorități naționale: „Scopul meu este să consolidez societatea”

Integrarea comunităților culturale, valorificarea diversității etnice și lingvistice, sunt câteva dintre subiectele pe care președintele, Maia Sandu, le-a abordat în cadrul unei discuții cu înaltul comisar al OSCE pentru minorități naționale, Kairat Abdrakhmanov.

 „Am ținut să menționez că scopul meu ca Președinte este să consolidez societatea și să unesc oamenii, asigurând un mediu în care fiecare cetățean se simte în siguranță, se simte respectat și are oportunități egale de dezvoltare. Ca priorități, am subliniat că ne dorim să elaborăm mai multe programe - educaționale, pentru tineri, jurnalistice, care să-i motiveze pe cetățenii noștri să învețe mai multe unul despre altul”, a spus șefa statului după încheierea discuției. Astfel, un accent aparte va fi pus pe dezvoltarea învățământului bilingv în regiunile populate de grupuri etnice, un potențial mare în acest sens fiind UTA Găgăuzia și raionul Taraclia.

Președintele Maia Sandu a mulțumit oficialului OSCE pentru asistența acordată în procesul de preluare, de către RM, a bunelor practici internaționale în domeniul minorităților naționale și și-a exprimat convingerea că diferențele ne pot face mai puternici.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: