image
Sursa foto: ambulanta.md

Zeci de persoane s-au intoxicat cu medicamente, alcool și bioxid de carbon în ultima săptămână

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în ultimele 7 zile echipele AMU au acordat primul ajutor medical la 21 de persoane care s-au intoxicat cu medicamente.

De ajutorul medicilor au avut nevoie și alte 14 persoane care au suferit intoxicații în urma consumului de alcool, iar alte patru s-au intoxicat cu monoxid sau bioxid de carbon.

De la începutul lunii iunie la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 11.219 solicitări. Din numărul total de persoane deservite de echipele de pe ambulanță 4412 de pacienți, printre care 1039 de copii au avut nevoie de transportare asistată la spital.

În prima săptămână a verii cel mai des au solicitat intervenția echipelor de asistență medicală urgentă persoanele cu boli cardiovasculare – 2433, printre care 54 de pacienți cu Sindrom coronarian acut, urmate de urgențele neurologice – 2078 de persoane și urgențele respiratorii – 1516 pacienți.

În această perioadă, la Serviciul de Urgență au mai apelat 1.100 de persoane cu diverse traumatisme, 81 de persoane cu urgențe infecțioase și 51 de pacienți cu urgențe toxice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: