image
Sursa foto: uefa.com

Lovitură pentru UEFA! Ce notificare a primit din partea Ministerului de Justiție din Elveția în privința Super Ligii

Cele trei cluburi care nu s-au dezis de proiectul Super Ligii, Real Madrid, Barcelona și Juventus, pot respira ușurate - UEFA și FIFA nu ar avea dreptul de a le impune sancțiuni.

Spaniolii de la Cadena Ser au dezvăluit că cele două foruri fotbalistice au fost înștiințate de către Ministerul de Justiție elvețian că nu există temei legal pentru pedepsirea ”rebelilor”.

Florentino Perez, Joan Laporta și Andrea Agnelli au refuzat până acum să semneze documentul prin care erau de acord să respecte deciziile UEFA, fapt care a atras deschiderea unei anchete disciplinare.

Însă inițiatorii Super Ligii și-au luat măsuri de siguranță și au depus un act la Tribunalul Comercial din Madrid prin care invocă articolul 101 din Tratatul Uniunii Europene.

Astfel dacă UEFA, ca entitate care-și arogă competența exclusivă pentru organizarea de competiții între cluburile din Europa, va încerca să se opună și să desființeze proiectul Super Ligii, pe baza statutului UEFA, atunci cluburile vizate sunt acoperite juridic de o prevedere legală europeană care autorizează alte competiții în cazul în care produsele oferite de UEFA pe piață nu permit inovația unui format, elimină concurența și limitează opțiunile consumatorilor.

Acesta este documentul pe care cluburile l-au depus la instanța comercială, act avizat de un judecător care susține că cluburile nu pot fi sancționate pentru o ofertă alternativă la competițiile organizate de UEFA.

Aleksander Ceferin, cel care a înfierat proiectul Super Ligii, a recunoscut că forul pe care-l conduce a primit notificarea, precizând că experții juridici se vor pronunța curând.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: