image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

LIVE: Protestul în fața CEC a fost reluat; Protestatarii cer deschiderea mai multor secții de vot în diasporă

Sute de oameni s-au adunat din nou în fața Comisiei Electorale Centrale pentru a cere instituției să majoreze numărul secțiilor de votare peste hotare pentru alegerile din 11 iulie. La protest au venit susținătorii formațiunilor de dreapta, dar și mulți cetățeni care reprezintă diaspora.

Protestatarii scandează „Noi nu cedăm”, „Diaspora contează”. Ei sunt nemulțumiți de hotărârea CEC care a fost adoptată în cadrul ședinței de pe 5 iunie, care prevede deschiderea a 139 de secții de votare, deși inițial, la 25 mai se discuta despre deschiderea a 191 de secții de vot, iar la 4 iunie, CEC anunța MAEIE despre o nouă hotărâre, privind constituirea a 162 de secții de votare.

După adoptarea hotărârii privind deschiderea a doar 139 de secții de vot peste hotare, președintele, Maia Sandu, dar și premierul interimar, Aureliu Ciocoi a somat Comisia să-și revizuiască hotărârea

Totodată Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat ieri că decizia adoptată în ședința extraordinară din 5 iunie de către Comisia Electorală Centrală privind constituirea a 139 de secții de votare în străinătate nu a fost avizată în prealabil de către Ministerul de Externe de la Chișinău.

Citeşte mai mult despre

CEC

Noutăţile partenerilor

comentarii: