Actualitate

SUA: Bugetul lui Biden se referă la mame drept „persoane care nasc”

Propunerea de buget pe 2022 a președintelui american Joe Biden folosește limbaj care înlocuiește cuvântul „mame” cu termenul „persoane care nasc”, în referință atât cu femeile care nasc cât și cele care cresc un copil, relatează National Review.

„Statele Unite au cea mai mare rată a mortalității materne din rândul țărilor dezvoltate, cu o rată a mortalității inacceptabil de mare pentru femeile afro-americane, american indiene/indigene din Alaska și alte femei de culoare”, notează un paragraf.

Secțiunea începe prin folosirea unor termeni specifici genului ca „matern” și „femei de culoare” dar ulterior utilizează termeni neutri în același paragraf.

Bugetul elaborat de administrația Biden ar aloca 200 de milioane de dolari „pentru a ajuta cu eradicarea acestei rate ridicate a mortalității materne și a diferențelor bazate pe rasă între persoanele care nasc”.

De asemenea fondurile ar urma să fie folosite pentru a investi în „implementarea unor cursuri de combatere a prejudecăților pentru angajații sanitari”.

Descoperirea legată de „persoanele care nasc” din bugetul elaborat de administrația Biden vine după ce mai mulți oficiali aleși, printre care și Cori Bush, legiuitoare din statul Missouri, au fost criticați de către conservatori pentru folosirea termenului de „persoane de culoare care nasc” pentru a se referi la mamele afro-americane în timpul unei audieri a Congresului, relatează Newsweek.

The National Abortion and Reproductive Rights Action League, un ONG pro-avort, a apărat-o pe Bush într-un comunicat, afirmând că „nu doar femeile cis-gender pot rămâne însărcinate și naște. Libertatea reproductivă este pentru *fiecare* corp”.

O mișcare similară a apărut în rândul cercurilor progresiste și în unele spitale din Marea Britanie, activiștii susținând folosirea termenului de „hrănire la piept” în loc de „alăptare”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *