Vadim Jora: Proiectele noastre, ale PD, pentru viitor pe dimensiunea de tineret și sport sunt ambițioase și foarte necesare tinerilor

Vadim Jora, președintele Organizației de Tineret al Partidului Democrat din Moldova (PD) – Tinerii Democrați, vicepreședinte al formațiunii, în cadrul unui interviu pentru coment.md, a comunicat că pe durata aflării la putere a Guvernului Filip, pe dimensiunea de tineret, la cel mai înalt nivel, permanent a fost promovată ideea că tinerii din Republica Moldova reprezintă un potențial enorm în procesul de modernizare și dezvoltare a țării, având în vedere faptul că din numărul total al populației cu reședință obișnuită, 26,9% îl reprezintă tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 34 ani.

Foto: PD

„Inovatori, energici, activi – anume tinerilor le revine sarcina de a construi Moldova europeană pe care ne-o dorim cu toții. Şi acest mesaj a fost piatra de temelie pe care am construit toate politicile de tineret la acea etapă. Avem aceeaşi viziune şi acum şi, imediat după revenirea la guvernare, vom acţiona consecvent în vederea implementării ei”, a declarat democratul.

Jora a precizat că Guvernul Filip a întreprins numeroase măsuri pentru a stimula implicarea tinerilor în procesul de modernizare și dezvoltare a statului.

„Incontestabil, una din realizările majore pe domeniul de tineret este Legea cu privire la tineret. Aprobarea acestei legi oferă un cadru prielnic progresului pe dimensiunea respectivă, întrucât a determinat mărirea cu peste 300% a bugetului proiectelor pentru organizațiile de tineret. De asemenea, în scopul stimulării participării tinerilor în dezvoltarea comunitară și în vederea dezvoltării şi extinderii teritoriale a serviciilor de tineret, au fost create centrele și consiliile locale de tineret. În aceste structuri tinerii se pot asocia pentru a-și atinge scopurile”, a enumerate tânărul.

Președintele Tinerilor Democrați a menționat că proiectele lor de viitor pe dimensiunea de tineret și sport sunt ambițioase și foarte necesare tinerilor.

„În acest sens, ne propunem dezvoltarea sportului la nivel rural, astfel încât, să existe în fiecare sat o infrastructură sportivă. Mai mult, statul va compensa 75% din costul unui abonament la o sală de sport pentru copiii din familii cu un venit de sub 10 mii lei pe lună. La fel, companiile care cumpără angajaților abonamente la sala de sport vor fi scutite de impozitul pe venit în mărimea sumei plătite. Pentru a atrage investițiile publice și private în dezvoltarea infrastructurii sportive, vom iniția programul național „O națiune sportivă – o națiune prosperă”.

Pe dimensiunea de tineret, ne angajăm să dezvoltăm programele de antreprenoriat social pentru tineri, să contribuim la mărirea bugetului în programele de granturi pentru tineret. Totodată, urmărind stoparea exodului de tineri, vom promova noi programe de granturi pentru tinerii agricultori”, a subliniat Vadim Jora.


Pub