Ucraina „scoate lacătul” pentru moldovenii vaccinați. Dar nu toate serurile te scapă de carantină

Persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze vor putea călători în Ucraina fără a sta în carantină și fără a prezenta un test negativ la Covid la frontieră. O decizie în acest sens a fost luată de autoritățile din țara vecină, scrie presa străină. Acces liber asigură doar două doze de vaccin aprobate de OMS.

Foto: UNIMEDIA

Este vorba despre Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm și Sinovac. Potrivit sursei, certificatul trebuie să fie în limba engleză sau tradus în limba engleză. 

Totodată, cei care vor prezenta un test negativ la Covid vor fi scutiți de carantină.

Sursa amintește despre serurile care sunt aprobate de OMS și cele care sunt administrate pe teritoriul Ucrainei.

„Certificatele Covid” sunt planificate să fie lansate în Ucraina înainte de 1 iulie. Ministerul Sănătății a asigurat că certificatul ucrainean va fi compatibil cu certificatele europene. Ungaria, Moldova și Turcia au fost deja de acord să recunoască certificatele ucrainene. 

În UE, „certificatul Covid” a început să funcționeze de la 1 iunie. Șapte țări au început deja emiterea acestuia: Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia. Implementarea finală a documentului în Uniunea Europeană este planificată începând cu 15 iunie, mai scrie sursa.


Pub