(video) PAS va contesta decizia de astăzi a CEC: „Țările gazdă ne oferă condiții. Oamenii trebuie să facă kilometri”
CEC urmează să decidă astăzi dacă va majora numărul secțiilor de votare peste hotare. Oamenii deja s-au adunat în fața sediului pentru a protesta. Printre cei prezenți se numără reprezentanți ai PAS și Democrația Acasă, care și ieri a protestat. Strada nu este blocată deocamdată.
Foto: captură de ecran

„Diaspora e cu noi”, „Diaspora nu va uita”, „198”, scandează oamenii.

„Măcar la 150 să ridice, înțelegem cine se ține cu dinții, noi nu cedăm”, a spus Igor Grosu, după ce Comisia Electorală Centrală a decis să mărească numărul secțiilor de la 139 la 146.

Igor Grosu a mai menționat că și decizia de astăzi a CEC va fi contestată.

Protestul va continua joi deja la Curtea de Apel.

Și ieri a fost un protest la sediul Comisiei Electorale Centrale. Decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a menţine numărul secțiilor de votare din diasporă la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, la fel ca la alegerile prezidenţiale din 2020, a fost criticată de partidele care s-au înscris în cursa electorală. Partidul PAS, Partidul Nostru și Partidul AUR și PLDM împreună cu zeci de cetățeni au ieșit la protest.

Discuții aprinse au avut loc în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale la care s-a stabilit numărul secțiilor de votare care urmează să fie deschise în diasporă pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Membrii CEC au avut păreri împărțite în privința numărului secțiilor de votare. Secretarul general al CEC, Maxim Lebedinschi, a insistat să nu fie deschise mai mult de 139 de secții de votare, aceasta în timp ce Ministerul de Externe a propus deschiderea a 190 de secții. 


Pub