(video) CEC a decis soarta secțiilor de votare din diasporă. Câte vor fi la număr

Comisia Electorală Centrală s-a convoacat astăzi în ședință. În urma ședinței s-a decis deschiderea a 146 de secții de votare în diaspora în loc 139 cu șapte mai mult decât s-a anunțat anterior.

Foto:

Astfel, s-a propus deschiderea secțiilor suplimentare în Germania (+3 secții), Marea Britanie (+3 secții), Franța (+2 secții), Italia (+1 secție).

Totodată, s-a renunțat la o secție din Atena (Grecia), dar și cea din Oradea (România).

Președinta Maia Sandu a somat Comisia Electorală Centrală să-și revadă decizia privind deschiderea a 139 de secții de votare în diasporă și să se ia în calcul solicitarea Ministerului de Externe de a deschide 190 de secții. „Este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Președintele Platformei DA, Andrei Năstase a declarat că este „stupefiat de decizia CEC, de a refuza să deschidă mai multe secții de votare peste hotare, mai mult chiar, a redus numărul lor, iar în regiunea transnistreană, o regiune greu de verificat de autoritățile din Republica Moldova, au decis să deschidă mai multe” și că Platforma DA va protesta în fața CEC împotriva acestor abuzuri.

Un grup de moldoveni stabiliți în Germania au protestat astăzi în fața Consulatului Republicii Moldova din Frankfurt. Asta după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis de a nu mări numărul de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

Membrii CEC au înregistrat oficial în calitate de concurent electoral Partidul Politic „Partidul Oamenilor”. Ședința CEC se desfășoară pe fundalul unui protest organizat în fața instituției CEC. Printre cei prezenți se numără reprezentanți ai PAS și Democrația Acasă, care și ieri au protestat. 


Pub