(doc) Procuratura Generală i-a răspuns lui Țîrdea pe cazul „filării membrilor familiei Maiei Sandu”: Ce spune instituția

Procuratura Generală nu va porni dosar penal în cazul filării membrilor de familie a președintei, Maia Sandu, în urma unei sesizări depuse de deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea. Într-un răspuns oficial, oferit de PG, instituția menționează că „urmărirea penală se pornește numai în baza plângerii prealabile a victimei”.

Foto: UNIMEDIA

„Adresarea dumneavoastră nu poate constitui temei pentru examinarea în ordine procesual-penală a faptelor expuse”, se arată în răspunsul oferit de PG.

„Așteptăm Maia Sandu să vină cu o adresare oficială la PG. În caz contrar, vom avea suspiciuni că este un spectacol electoral ieftin și nimic mai mult. Așteptăm răspunsul și de la SIS și SPPS”,  a scris Țîrdea, pe contul său de Telegram.


Deputații PSRM au cerut Serviciului de Informații și Securitate, Procuraturii Generale și Serviciul Protecție și Pază de Stat să se autosesizeze în legătură cu declarațiile președintei Maia Sandu, precum că unii membrii ai familiei sale ar fi filați. Bogdan Țîrdea a anunțat astăzi că socialiștii au făcut deja o adresare în acest sens și au cerut „inițierea cercetărilor de rigoare cu toată seriozitatea”.

Membrii familiei Maia Sandu sunt urmăriți de cel puțin câteva săptămâni, afirmă însăși președinta. Aceasta îl acuză pe ministrul Pavel Voicu, care la comanda socialiștilor ar fi dispus acest lucru. Mai mult, Sandu declară că astfel de acțiuni se întâmplă nu doar în raport cu aceasta, dar și cu alți oameni politici care nu fac parte din PSRM. Chiar și așa, Sandu spune că nu depune o plângere, însă face apel la cetățeni să iasă la vot pentru a alege un parlament onest care va curăți instituțiile. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Politica de la TV8.


Pub