Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situația în municipiul Chișinău privind imunizarea populației împotriva COVID-19

   1900

Primăria  Chișinău informează că, până în prezent, cca 102 mii de cetățeni de pe teritoriul municipiului au fost vaccinați cu prima doză de ser împotriva infecției COVID-19 și cca 25 mii și cu a doua doză (conform datelor din 06.06.2021).

Procesul de imunizare a populației din capitală și din suburbii continuă. Vaccinarea este gratuită și disponibilă pentru toți doritorii, indiferent de viza de reședință sau locul de trai, în toate instituțiile medicale de asistență medicală primară, Centrul municipal de vaccinare Chișinău și prin intermediul echipelor mobile.

Totodată, e de menționat că, începând cu 13.05.2021, cetățenii se pot programa online pentru vaccinare împotriva COVID-19, accesând platforma națională  www.vaccinare.gov.md.  Astfel, populația eligibilă pentru vaccinare  va introduce datele la secțiunea programare, iar cei care nu sunt eligibili la moment, se vor înregistra în lista de așteptare.

Pentru programare, utilizatorii platformei vor avea nevoie de buletinul de identitate sau orice act care conține IDNP-ul. La fel, aceștia sunt îndemnați să păstreze confirmarea și să se prezinte fără întârziere la Punctul de vaccinare, potrivit programării stabilite.  

În municipiul Chișinău, la ziua de 06 iunie 2021, bilanțul cazurilor confirmate COVID-19 a ajuns 106403 persoane, dintre care 103409 pacienți au fost recuperați, iar 1889 au decedat.  

Conform ultimei decizii a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău din 27 mai, în capitală a fost stabilit gradul de alertă „COD GALBEN" cu menținerea măsurilor de sănătate publică, conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou (Versiunea 2).

Astfel, portul măștilor este obligatoriu în spațiile publice închise și în spațiile publice deschise, unde sunt aglomerații de populație. În spațiile publice deschise, fără aglomerație de oameni, portul măștilor nu este obligatoriu.